GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞINDAN İHTİYAÇ LİSTESİ TEMİN ETTİK

Gönüllü Hekimler Sözcüsü Dr. Hüseyin Durmaz, “Gazze’de şuan her türlü tıbbi ve insani yardım malzemesi ve personeline ihtiyaç duyuluyor. Özelde de biz listemizi hazırlarken Gazze Sağlık Bakanlığından ihtiyaç listesi temin ettik. Bu yardım çok yetersiz ancak bir başlangıç olarak ve ablukayı kırmaya vesile olmasını ümit ederek yola çıkıyoruz” dedi.

İngiltere, Rusya'nın Savunma Ataşesini Sınır Dışı Edecek İngiltere, Rusya'nın Savunma Ataşesini Sınır Dışı Edecek

YARDIM TIRINDA 20 PALET YARDIM MALZEMESİ BULUNUYOR

Gönüllü Hekimler, Medeniyet Uluslararası İnsani Yardım Derneği ve

Yeni Adım İnsani Yardım Derneği öncülüğünde “Gazze Tıbbi Yardım Tırı” yarın yola çıkıyor. 28-29 Nisan günü Mısır’dan Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze Sağlık Bakanlığına teslim edilmek üzere yola çıkacak olan Gazze Tıbbi Yardım Tırında, 149 kalemde her branşta 20 bin ilaç 19 kalemde 28 bin 400 sarf malzemesi ve toplamda 20 palet yardım malzemesi bulunuyor.

DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE BİR SOYKIRIM YAŞANIYOR

Gönüllü hekimler ve paydaş sivil toplum kuruluşları ile beraber başlatılan Gazze için tıbbi yardım çalışmasının nihayete erdiğini söyleyen Durmaz, “Bilindiği üzere 200 günü aşkındır dünyanın gözü önünde bir soykırım yaşanıyor. Uluslararası sistemin ikiyüzlülüğü ve çöküşünün bir nevi delili olan bu süreçte halklar soykırıma tepki vermekte bu duruma daha fazla tahammülü kalmamakta” ifadelerini kullandı.

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ ORTAYA KOYUYORUZ

“Savaşta bile insani ve tıbbi yardım engellenemez ilkesine rağmen İsrail ablukayı bir silah olarak kullanıyor” diyen Durmaz, “Bizlerde imanı ve insani vazifemiz olarak bu duruma seyirci kalmamak adına çaba sarf ediyor ve Gazze de yaşayan halkın tıbbi yetersizlikten ölmemesi için elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Bu minvalde tamamen sivil inisiyatif ile böyle bir çalışmayı başlatmıştık. Diğer taraftan yapay bir kriz olan savaşın biran önce durması gerektiğini belirtiyoruz. Uluslararası toplum artık inisiyatif almak zorunda” dedi.

BİR AN ÖNCE ONUNDA ONAYLANMASINI İSTİYORUZ

Durmaz, “Hiçbir gerekçe ve mazeret üretmeden bir koalisyon kurulmalı ve derhal devletler nezdinde insani ve tıbbi yardım sağlanıp kalıcı ateşkes ilan edilmelidir. Biz tıbbi yardımla beraber gönüllü olarak gitmeye hazırız. Bu minvalde hazırlamış olduğumuz gönüllü sağlıkçılar listesi de gerekli diplomatik çalışmayı yapıp hazırlamak üzere bakanlığın önünde. Biran önce onunda onaylanmasını istiyoruz” çağrısında bulundu.

SAVAŞ İNSAN ELİYLE OLUŞTURULAN EN BÜYÜK YAPAY KRİZDİR

Gazze Tıbbi Yardım Tırında, 149 kalemde her branşta 20 bin ilaç 19 kalemde 28 bin 400 sarf malzemesi ve toplamda 20 palet yardım malzemesi bulunduğunu hatırlatan Gönüllü Hekimler Sözcüsü Dr. Hüseyin Durmaz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Tekraren vurgulamak isteriz ki savaş insan eliyle oluşturulan en büyük yapay krizdir. Bunu durdurmak bizim elimizde. Uluslararası toplum vazifesini yerine getirmeli ve derhal sunduğumuz öneri üzerinden harekete geçmeli. Yoksa bu durum hepimizi etkileyecek ve gelecek kuşaklar bizleri aciz ve korkaklık ile anacak.”

Kaynak: Haber Merkezi