Süper Lig’in 30. haftasında gerçekleşen ve gündemi meşgul eden Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrasında çıkan olaylarda tutuklanan taraftar sayısı 5’e çıktı.

GÖZALTINA ALINAN TARAFTARLAR

Trabzonspor-Fenerbahçe Maçındaki  5 Taraftar Tutuklandı!

İsmail Kartal: "Son Maça Kadar İddiamızı Sürdürmeyi İstiyoruz" İsmail Kartal: "Son Maça Kadar İddiamızı Sürdürmeyi İstiyoruz"

Maç sonrasında çıkan olaylarda Fenerbahçeli futbolculara saldıran ve kamera kayıtlarından belirlenen 13 taraftar, karşılaşma sonrasında gözaltına alındı. Gözaltına alınan 13 taraftar, 2 günlük sorgularının ardından Trabzon Adliyesi’ne getirildi.

10 soruda 31 Mart yerel seçimleri Foto Galeri: 10 soruda 31 Mart yerel seçimleri

TUTUKLANAN TARAFTARLAR

Trabzonspor-Fenerbahçe Maçındaki  5 Taraftar Tutuklandı!

Adliyede ifadeleri alınan ve 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen 13 kişiden 5’i, ‘Basit yaralamaya teşebbüs’ suçundan tutuklandı. Diğer 8 taraftar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

BAŞKAN DOĞAN’DAN ADALET ELEŞTİRİSİ

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, tutuklanan taraftarlarla ilgili olarak, “Taraftarlarımızın ikisinin tutuklandığını öğrendik. Türkiye’nin hangi şehrinde bugüne kadar sahaya giren biri, herhangi bir darp olayına karışmadığı halde tutuklanmıştır. Adalet diyorsunuz ya herkese sesleniyorum. Bunun neresinde adalet var?" ifadelerini kullandı.

İLK İFADELER ALINMAYA BAŞLANDI

Trabzonspor-Fenerbahçe Maçındaki  5 Taraftar Tutuklandı!

Hasan Çetinkaya’nın ilk ifadesinde, “Almanya’da yaşıyorum. Maç için Trabzon’a geldim. Karşı takımın futbolcularının tahrik edici hareketleri nedeniyle bir an kendime hakim olamadım. Sahanın içine girdim. Futbolculara doğru koştum. Amacım onlara soyunma odasına gidin demekti. Sonra onların bana doğru koştuğunu görünce kendimi savunmak için gard aldım. Ancak ben kimseye vurmadım. Karşı taraftan darbe alarak yere düştüm. Yerdeyken de tekmelendim. Sahaya girdiğim için pişmanım. Sonrasında asıl mağdur ben oldum” dediği öğrenildi. Diğer 9 taraftarın ifadelerinin alınması devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi