Türkiye’de telekomünikasyon ve bilişim teknolojileri alanında faaliyet gösteren Netgsm, dördüncü operatör olarak müşterilerine yeni seçenekler sunuyor. Netgsm, 2009 yılında BTK’dan aldığı lisanslarla sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı hizmetleri veriyor.

Netgsm, mobil telefon hizmetlerinde bir ilki gerçekleştirerek sanal mobil şebeke hizmeti sunmaya başladı. Bu hizmet sayesinde, Netgsm, diğer mobil operatörlerin baz istasyonlarını kiralayarak, GSM çekirdek şebeke altyapılarını kurdu. BTK’dan 0510 22X XXXX numara bloğunu alan Netgsm, geçen yıl test amaçlı olarak hizmet vermeye başladı. Şu anda sabit telefon hizmetlerinde 200 bin civarında VoIP/SMS/internet abonesi bulunan Netgsm, bu alanda dördüncü sırada yer alıyor.

ChatGPT ile para kazanma: ChatGPT ile nasıl para kazanılır? ChatGPT ile para kazanma: ChatGPT ile nasıl para kazanılır?

Netgsm, hem elektronik hem yazılım sektöründe deneyimli bir kadroya sahip. Şirket, kendi veri merkezini kurdu ve altyapısında kullandığı yazılımların birçoğunu TÜBİTAK destekli AR-GE projeleriyle geliştirdi. Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, sanal mobil şebeke hizmetinin, GSM frekanslarını diğer mobil operatörlerle paylaşan ve onlardan işletmesel anlamda farkı olmayan bir hizmet olduğunu söyledi.

Netgsm, abone alımını kolaylaştırmak için dijital çözümler sunuyor. Müşteriler, herhangi bir bayiye gitmeden, e-Devlet veya akıllı telefonlardaki yapay zeka doğrulamalı mobil uygulama üzerinden abone olabiliyor. Ayrıca, diğer GSM operatörlerinden numaralarını Netgsm’e taşıyabiliyorlar. Öcal, bu yılın sonuna kadar numara taşıma ile birlikte 3 milyon aboneye ulaşmayı planladıklarını belirtti. 

Kaynak: AA