Seçimlerin ardından okulların tatil olup olmayacağı, veliler ve öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte detaylar:

EKPSS Ne Zaman Yapılacak? İşte Detaylar… EKPSS Ne Zaman Yapılacak? İşte Detaylar…

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 1 Nisan Okullar Tatil Mi (2)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Mart'taki yerel seçimlerde oy verme işlemlerinin okullarda gerçekleşeceğini duyurdu. Bu nedenle, 1 Nisan Pazartesi günü ülke genelinde eğitim ve öğretime ara verilmesi planlanıyor. Ancak resmi açıklamanın henüz yapılmaması, belirsizliği koruyor. Bu süreçte okulların temizlik işleriyle ilgili çalışmaların yapılacağı tahmin ediliyor.

1 NİSAN 2024 PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

 1 Nisan Okullar Tatil Mi (1)

Daha önceki seçimlerde, oy verme işlemlerinin okullarda gerçekleşmesi sonrasında, seçimden sonraki günlerde okulların tatil edildiği biliniyor. 2019 yılında yapılan seçimlerde benzer bir uygulama söz konusuydu. Bu nedenle, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okulların tatil edilmesi bekleniyor.

ÖĞRENCİLERE 3 GÜNLÜK TATİL İMKANI

 1 Nisan Okullar Tatil Mi (3)

Seçimlerde okulların kullanılabilir durumda olmaması, Milli Eğitim Bakanlığı'nı 1 Nisan tarihini okulların temizlik ve düzenleme işlerine ayırmaya yönlendiriyor. Bu durum, öğrencilere 30-31 Mart tarihlerindeki hafta sonuna ek olarak 1 Nisan'da da tatil yapma imkanı sunuyor. Böylece, öğrenciler 3 günlük bir tatilin keyfini çıkaracaklar.

31 Mart seçimlerinin ardından okulların tatil olup olmayacağı konusu, resmi açıklamaların ardından netlik kazanacak. Öğrenciler ve veliler, MEB'in yapacağı duyuruları yakından takip ederek, okul tatili ile ilgili son durumu öğrenebilecekler.

Muhabir: MEHMET FENER