Kendi adını taşıyan Adil Hoca İlmi Araştırma Derneği tarafından düzenlenecek toplantı Gaziantep Şehitkamil Kongre Merkezi (ŞKM)’nde düzenlenecek olan program 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.30’da yapılacak.

“Şuurlu Bir Nesil” başlığıyla düzenlenecek olan programa Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Bulut konuşmacı olarak davet edildi.

ADİL ÖZBERK HOCA KİMDİR?

12313213213

Gaziantep Trafik Yoğunluk Haritası | 05 Mayıs 2024 Pazar Gaziantep Trafik Yoğunluk Haritası | 05 Mayıs 2024 Pazar

Adil Özberk hoca Türkiye de yetişen ender kârilerdendir. Mısırda Mustafa İsmail, Abdussamed gibi ünlü karilerle beraber ders almıştır. Mısır El Ezher Üniversitesini birincilikle bitirmiş daha sonra diplomasının denkliğinin kabul görmemesinden dolayı Suriye de bir üniversite daha bitirmiştir.

Gaziantep’ te bir çok camide hatiplik yapmıştır. Vaizlik yaptığı camiler kendisini dinlemek isteyenlerle dolup taşmıştır. Aynı zamanda Gaziantep Lisesi ve Ömer Özmimar İmam Hatip Liselerinde Din Kültürü derslerine girmiştir.

Adil hoca yetiştirdiği talebeler arasında merhum Bedri İncetahtacı, Prof.Dr.Ahmet Akgündüz, Fatih Özberk, şu an Oğuzeli Belediyesi Başkanı Bekir Öztekin, Salman Büyüköz, İsmail Yılmaz, Adil Öztekin ve Mustafa Akgün ve daha birçok isim ülkemizde ve Türk Cumhuriyetlerinde hizmet etmektedir.

Adil hoca cuma namazlarındaki vaizlerinin yanı sıra haftanın üç günü birçok camide sayıları 300 ü bulan genç-yaşlı, talebe-esnaf birçok kişiye kuranı kerim öğretmiş, hadis ve fıkıh dersleri vermiştir. Ulu Camii gibi birçok ibadethanenin yapımında önderlik etmiştir. Hoşgör Fatih Kuran Kursunun da temelini attıran ve hocamız sayesinde 1996’dan bu yana sayısı 500’ü aşkın hafız yetişmesine vesile olmuştur.

Gaziantep’in bu manevi mimarının tek gayesi memleketindeki insanlara bir besmele dahi öğretebilir miyim acaba olmuştur ve çok şükür ki talebeleri birçok yerde şu an hizmet etmektedir. Bu güzide insan 1999 yılının Şubat-Mart aylarında sabah namazından sonra talebelerine ders verirken rahatsızlanır ve 3gün hastanede yatar ve 6 Nisan 1999 günü vefat eder.

Muhabir: MEHMET FENER