SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

16-17 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen sınavların sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz açıklanmadı. Ancak bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, sonuçlar 17 Nisan Çarşamba günü erişime açılacak. Saat konusunda ise net bir bilgilendirme yapılmadı, ancak sonuçların en geç öğlen saatlerine kadar erişime açılması bekleniyor.

Türkiye'nin Uzay Vizyonu GİBTÜ’de Masaya Yatırıldı! “Uzaya kim hâkim olursa vergiyi o alacak” Türkiye'nin Uzay Vizyonu GİBTÜ’de Masaya Yatırıldı! “Uzaya kim hâkim olursa vergiyi o alacak”

NASIL SORGULANACAK?

AÖL sınav sonuçları, aolweb.meb.gov.tr adresinden yayımlanacak. Öğrenciler, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle birlikte sisteme giriş yaparak sonuçları öğrenebilecekler. Alternatif olarak, öğrenciler e-Devlet üzerinden de sonuçları sorgulayabilecekler.

DERS GEÇME NOTU BELİRLEMELERİ

Açık Öğretim Liselerinde ders geçme notu alt sınırı 45 olarak belirlendi. Bu notun altında kalan öğrenciler başarısız sayılacak. Değerlendirme ise doğru-yanlış cevaplar üzerinden yapılacak. Her doğru cevap için adaylar 5 puan alacaklar ve yanlış cevaplar puanlamaya etki etmeyecek.

PUAN HESAPLAMA FORMÜLÜ

Sınav puanı hesaplanırken, adayların doğru cevap sayısının toplam soru sayısına oranı alınacak ve bu oran 100 ile çarpılarak puan hesaplanacak. Yanlış cevaplar puanlamada dikkate alınmayacak ve puan en yakın tam sayıya yuvarlanacak.

AÖL 2. dönem sınav sonuçlarına ilişkin detaylı bilgiler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından erişilebilir olacak. Öğrenciler, sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla beklerken, bakanlık tarafından yapılan resmi duyuru takip edilmelidir.

Muhabir: MEHMET FENER