TALEBİMİZDEN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ali Osman Özer, “Cumhurbaşkanımızdan seyyanen zam açıklaması bekledik ancak yine her zamanki gibi hayal kırıklığı yaşadık. Cumhurbaşkanımız, banka promosyonlarının yükseltildiğini açıkladı. Bu olumlu ancak biz seyyanen zam istiyoruz. Bu talebimizden ise hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” dedi.

MİLYONLARCA EMEKLİNİN HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

Türkiye genelinde 15 milyon Gaziantep’te ise yaklaşık 200 bin emekli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan seyyanen zam konusunda müjdeli bir haber bekliyordu. Ama emekliler hayal kırıklığına uğradı. Emekliler, seyyanen zamdan vazgeçmeyeceklerini, her zaman dile getireceklerinin altını çizdi.

EMEKLİNİN MAAŞI CİDDİ MİKTARDA ERİDİ

Emeklinin yüzde 90’ı açlık sınırının altında yaşadığını kaydeden Özer, “2000 yılında tavandan emekli olan vatandaş ile 2022’de emekli olan vatandaş arasında maaş konusunda yüzde 50 fark vardı. Lakin şimdi o aradaki fark eridi, fark falan kalmadı. Büyük umutlarla bayram ikramiyesinin en az 5 bin lira olmasını bekliyorduk ama olmadı sadece 1000 lira artışla 3 bin liraya çıkarıldı. Biz emekliler olarak sadaka değil, hakkımız olanı istiyoruz. Bizler bu ülkenin kalkınması için yıllarca hizmet verdik. Yeni emekli bir şekilde idare eder ama yıllar geçtikçe maaşlar ciddi miktarda erimeye devam ediyor” tespitinde bulundu.

Gaziantep'te Kiralık Konut Fiyatları Son 5 Yılda Patladı! Gaziantep'te Kiralık Konut Fiyatları Son 5 Yılda Patladı!

EMEKLİLİK HİZMET VE PRİME DAYALI OLMALI

Başkan Özer, emeklilik sisteminde 5510 Sayılı Kanun’un yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunurken, “Emeklilik sisteminde 5510 Sayılı Kanun’un yeniden gözden geçirilme gerekiyor. Çünkü artık bu düzenlemenin hayata geçirilmesi elzem bir hal aldı. Yani hem emekli hem de emekli olacak vatandaş için yeni bir sistem hayata geçirilmeli. Çünkü mevcut sistem vatandaşı maaş konusunda geçen gün geriye götürüyor. 2000 öncesi ile sonrası emekliler arasında maaş anlamında yüzde 70 fark  bulunuyor. Bu da büyük bir mağduriyetlere yol açıyor. Kısacası emekli olma şartları hizmet ve prime dayalı olmalı. Yoksa yaşa göre emeklilik sorun getirmeye devam edecek” açıklamasında bulundu.

Muhabir: BAHRİ UÇAR