Yüksek enflasyonla birlikte artan fahiş fiyat tartışmaları gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı yeni tasarruf tedbirlerini duyurdu İçişleri Bakanlığı yeni tasarruf tedbirlerini duyurdu

BAKAN BOLAT'TAN AÇIKLAMA

Bakan Bolat, denetim ekiplerinin aktif bir şekilde sahada olduğunu belirtti ve fırsatçılara izin vermeyeceklerini vurguladı. Önümüzdeki günlerde yeni düzenlemelerin yolda olduğunu ve bu konuda kararlı bir tutum sergileneceğini ifade etti.

YASAL DÜZENLEMELERİN ARKA PLANI

Geçen yıl Anayasa Mahkemesi'nin Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile ilgili yasa hükmünü iptal etmesi sonrasında, yeni düzenlemelerin gerekliliği daha da belirgin hale geldi. Bu kararın 1 Mayıs'ta resmen yürürlüğe girecek olması, yeni düzenlemelerin önemini artırdı.

YENİ DÜZENLEMELER NELER GETİRECEK?

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatlarla mücadele yasası için çalışmalarını sürdürüyor. Taslak metin hazırlıkları tamamlandıktan sonra düzenlemenin yakın bir zamanda Meclis'e sunulması bekleniyor. Yeni düzenleme kapsamında para cezalarının ciddi oranda artırılması öngörülüyor. İşyerlerinin kapatılması gibi ağır cezaların yanı sıra, para cezalarının üst limitinin 10 kat artırılması öngörülüyor. Bu çerçevede, taslak metindeki 350 bin lira olan ceza üst limitinin 10 kat artırılarak 2 milyon liradan 11 milyon liraya çıkarılması planlanıyor. Ayrıca, iş yeri kapatma cezasının da teklifte yer alacağı belirtiliyor.

Muhabir: MEHMET FENER