Ancak bu ağlar, siber korsanların radarında ve ciddi güvenlik riskleri taşıyor. Son dönemde adını sıkça duyduğumuz tehdit ise 'şeytani ikiz saldırısı'. Uzmanlara göre, bu saldırı yöntemi ile hacker'lar, kişilerin bağlandığı ağları taklit ediyor ve bu ağlara bağlanan kullanıcıların tüm bilgilerini ele geçiriyor. CNN Türk'te yer alan habere göre, siber güvenlik uzmanları, bu tür saldırılara karşı alınabilecek önlemleri açıkladılar.

Android'de uygulamalara nasıl şifre konulur? Android'de uygulamalara nasıl şifre konulur?

ŞEYTANİ İKİZ SALDIRILARI: SİBER KORSANLARIN YENİ OYUNU

Siber Güvenlik Uzmanı Gökhan Say, "Hackerlar her zaman elde etmek istedikleri bilgileri ele geçirmek için, sızmak istedikleri noktalara tek bir açık ararlar." şeklinde açıklamalarda bulundu. Günlük hayatta birçok kişi, kafelerde, restoranlarda ve otellerde ücretsiz internet ağlarını kullanırken, siber korsanlar da bu tür kamuya açık alanları hedef alıyor. Şeytani ikiz saldırısı olarak bilinen yöntemde, hacker'lar, mevcut kamuya açık ağları taklit ediyor ve kullanıcıları kendi oluşturdukları ağlara bağlanmaya yönlendiriyorlar.

SİBER KORSANLARIN İKİ TEMEL YÖNTEMİ

Gökhan Say, siber korsanların genellikle iki temel yöntem kullandıklarını belirtti. Birincisi, kafelerin, restoranların veya herhangi bir kamuya açık alanın sistemlerinin ve wi-fi ağlarının hack edilmesi. İkinci yöntem ise 'şeytani ikiz saldırısı'. Bu saldırıda, hacker'lar hedefledikleri ağları taklit ederek, kullanıcıları kendi oluşturdukları sahte ağlara çekiyorlar. Bu noktada kullanıcılar, güvenli olduğunu düşündükleri ağlara bağlanarak büyük bir risk altına girebiliyorlar.

SİBER SALDIRILARDAN KORUNMA YOLLARI

Siber güvenlik uzmanları, bireyleri ve kurumları bu tür siber saldırılardan korumak için çeşitli önlemler alınması gerektiğini vurguluyorlar. Gökhan Say, "Bilgisayarlarınızda, telefonlarınızda gerekli güvenlik önlemlerini almalısınız. Yazılımlarınız her zaman güncel olmalı. Sadece bir antivirüs kullanmak yeterli değil; internet güvenliğini sağlayan firewall, antivirüs gibi pek çok yazılımı içeren bir çözüm kullanmalısınız. Ayrıca, iki faktörlü doğrulama yazılımları da bu noktada son derece önemli bir katman oluşturuyor." şeklinde uyardı.

SİBER GÜVENLİĞİNİZİ GÜÇLENDİRİN

Kafe, restoran, otel veya benzeri kamuya açık alanlarda ücretsiz wi-fi ağlarını kullanan herkesin siber güvenlik konusunda dikkatli olması gerekiyor. Şeytani ikiz saldırıları gibi tehditlere karşı bilinçli ve tedbirli olmak, kişisel bilgilerin güvenliğini sağlamak adına önemli bir adımdır. Siber güvenlik uzmanlarının önerilerini takip ederek, internet kullanımınızı daha güvenli bir hale getirebilir ve siber saldırılardan korunabilirsiniz.

Muhabir: MEHMET FENER