Türkiye'de elektrikli otomobil sayısında artış devam ederken, şarj istasyonlarında da artışlar yaşanıyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de elektrikli araçlarla birlikte şarj istasyonları sayısı artmaya devam ediyor.

GAZİANTEP’TE ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARININ SAYISI HIZLA ARTIYOR

Çevresel endişeler ve yükselen yakıt maliyetleri elektrikli araçlara olan talebi her geçen gün artırıyor. Bu talebe bağlı Türkiye'de artan elektrikli araç satışlarıyla birlikte şarj istasyonları da artıyor.   

GAZİANTEP’TE SANKO PARKI’NDA ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU KURULDU

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de elektrikli araçlarla birlikte şarj istasyonları sayısı artmaya devam ediyor. Kentin en işlek konumunda olan Sanko Park’ında bir elektrikli araç şarj istasyonu daha kuruldu.

Deprem Bölgesindeki Bazı İllerde Mücbir Sebep Hali Uzatıldı Deprem Bölgesindeki Bazı İllerde Mücbir Sebep Hali Uzatıldı

Kentte artan elektrikli araç şarj istasyonları vatandaşları sevindirirken kentte elektrikli araç kullanan vatandaşlar, Gaziantep’te elektrikli araç şarj istasyonları sayısının artmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

TÜRKİYE'DE ŞARJ İSTASYONLARINDA HIZLI ARTIŞ SÜRÜYOR!

Türkiye’de son dönemde elektrikli araçlarla birlikte şarj istasyonları sayısı da hızla artmaya devam ediyor. EPDK'nın verilerine göre 2023 başında Türkiye genelinde 1719 adet olan şarj istasyonu 2024 Ocak sonunda 6058'e ulaştı. Şarj soketi sayısı 3.081'den 13.160'a yükseldi. Yeşil şarj istasyonu ise 2.206 adete ulaştı.

Muhabir: Bahri Uçar