Gaziantep’te jandarma ekipleri KADES uygulamasını tanıtmaya devam ediyor. Kentte son bir ay 2 bin 456 kadının telefonuna KADES uygulaması indirildi.

Harley Davidson Botlarıyla Tarzınıza Güç Katın Harley Davidson Botlarıyla Tarzınıza Güç Katın

Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, jandarma ekipleri aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme ve KADES uygulamasının tanıtımına devam ediyor.

Gaziantep’te Kades Uygulamasını Kullanan Kadın Sayısı Artıyor (3)

Esnaf ve vatandaşlara broşür dağıtan ekipler, KADES mobil uygulamasının amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, “Kadın Acil Destek (KADES)“ uygulamasının tanıtımını yapmak ve görünürlüğünü arttırmak ve uygulamayı daha fazla kadın vatandaşımızın telefonuna yüklemesini sağlamak amacıyla Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun anlatılmasına yönelik son bir ay içerisinde kent genelinde icra edilen faaliyetler sonucunda 2 bin 456  kadının telefonuna aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarında cihaz konum bilgisi açarak bir tuşla Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve olay yerine en yakın devriyenin sevk edildiği bir uygulama olan KADES Aplikasyonu yükletildi ve uygulama hakkında bilgilendirme yapıldı.  

Gaziantep’te Kades Uygulamasını Kullanan Kadın Sayısı Artıyor (2)

Ayrıca icra edilen faaliyetler kapsamında 3 bin 936 erkek vatandaşa da bilgilendirme faaliyetleri ve farkındalık eğitimi verildi.

Muhabir: Bahri Uçar