Cumhuriyet Savcılığı tarafından duruşma öncesi hazırlanan mütalaada, Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma suçu kapsamında, suçun işlendiği yer ve zamanın dikkate alınarak, cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak üst sınırdan verilmesi talep edildi. Ayrıca, somut delillerin bulunması nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devam etmesi istendi.

Gaziantep FK’nın eski yöneticisi ve Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyesi olan Mesut Akın’ın oğlu Hüseyin Akın ve arkadaşı Kerim Gündoğan, hareket halindeyken alkollü sürücü Volkan Kılınçoğlu’nun yönetimindeki araca çarparak hayatlarını kaybetmişlerdi.

Davanın karar duruşması 6 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

SAVCI, SANIĞA EN AĞIR CEZANIN VERİLMESİNİ TALEP ETTİ

Gaziantep’teki ATV Kazası Davasında Karar Günü Yaklaşıyor: Savcıdan Sert Cezai Talep!

Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşma öncesi Cumhuriyet Savcısı Veyis Bahadır Korkmaz’ın mütalaası ortaya çıktı. Mütalaada, 15 yıl hapis istemiyle yargılanan sanığın, Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma suçu kapsamında, suçun işlendiği yer ve zamanın dikkate alınarak, cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak verilmesi talep edildi.

ACILI BABA’DAN SON AÇIKLAMA

Karar duruşması öncesi sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan acılı baba Mesut Akın, adalet sistemine olan güveninin tam olduğunu belirtti. Akın, “İki canımızın, oğlum Hüseyin ve arkadaşı Kerim’in hayatlarının baharında henüz 14 yaşlarında iken alkollü kullandığı araçla feci şekilde ölümlerine sebep olan Doktor Volkan pazartesi karar duruşmasında hakim karşısına çıkacak. Geçen iki duruşma Doktor Volkan’ın kendini aklamak için anlattığı yalanlarla geçti. Benim Yüce Türk Adaleti’ne inancım sonsuz. İki eve ateş düşüren, iki çocuğun ölümüne neden olan kişi umarım hak ettiği cezayı alır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi