İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Coronavirus ile ilgili inkar politikası yürüten Çinli yetkililer, virüsün kaynağının Wuhan olmadığı yönünde açıklamalar yapmıştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, 12 Mart'ta sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklmaa yaparak virüsün kaynağının ABD olabileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı: "Salgını Wuhan'a getiren ABD ordusu olabilir. Şeffaf olun. Verilerinizi halka açıklayın. ABD, bize bir açıklama borçlu."

Dünyayı kasıp kavuran ve her gün binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan virüsün nasıl ve nerede ortaya çıktığını araştırmak üzere Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir heyetin Çin'e gideceği belirtildi.

Heyet üyelerinden biyolog Fabian Leendertz, Çin'e gidilmesinin amaçlarının "gelecekteki muhtemel salgınlara daha iyi hazırlanmak için veri toplamak" belirtti.

Yapılması planlanan araştırmayla ilgili önümüzdeki ay Çin'e gidecekğini söyleyen Leendertz, amaçlarının genel anlamda Wuhan'da neler olduğunu, virüs hangi hayvandan veya taşıyıcıdan insana ne zaman sıçradığını çözmek olduğunu ifade etti.

Salgının çıktığı 2019'un aralık ayından bu yana bir milyon 655 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 74 milyon kişi de virüse yakalandı.