Enflasyona karşı memur maaşlarını korumaya yönelik hükümete çağrıda bulunan Borazan, memur maaşları için 2000'li yılların başında uygulanan Eşel Mobil Sistemine geçilmesi gerektiğini belirtti. Enflasyon farkının memur maaşlarına temmuz ayında yansıtılacağını anımsatan Borazan 'Enflasyon farkının memurlarımıza 6 ay sonra değil, her ay yansıtılması gerekiyor' dedi. Memurlara bayram ikramiyesi de talep eden Borazan, 'Bayram ikramiyesini çalışan memurlara da verilmesini talep ediyoruz. Ramazan ve Kurban Bayramında hükümetimizin memurlarına bu noktada bir destek çıkmasını istiyoruz' dedi.

3 AYDA YÜZDE 14 ENFLASYON FARKI ORTAYA ÇIKTI

Kamu görevlilerinin aylık ve ücret artışlarının mevcut durumda toplu sözleşmelerle belirlendiği hatırlatan Borazan, '2021 yılında yapılan toplu sözleşmede 2022 yılına ilişkin ilk 6 ayda yüzde 5, ikinci 6 ayda yüzde 7, 2023 için ilk 6 ayda yüzde 8, ikinci 6 ayda yüzde 6 oranında imza atıldı. Tabi son aylarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyonun aşırı bir şekilde artmasıyla birlikte Ocak ayında toplamda yüzde 30,5 bir zam yapıldı. Şuanda Nisan ayındayız. Ocak-Şubat-Mart aylarındaki enflasyon oranı yüzde 60'lara çıkmış durumda ve Ocak-Şubat-Mart ayında çıkan enflasyonla birlikte yüzde 14 küsur bir enflasyon farkı doğmuş oldu. Bu da şu haliyle Mart ayı itibariyle yüzde 22 küsur bir zammın olacağını gösteriyor' dedi.

EŞEL MOBİL SİSTEMİ'NE DÖNÜLSÜN

Memur maaşları için 2000'li yılların başında uygulanan Eşel Mobil Sistemine geçilmesini öneren Borazan, 'Biz Memur Sen ve Büro Memur-Sen olarak şunu ifade ediyoruz. Devamlı surette yükselen bir enflasyon söz konusu. Bir nevi hiperenflasyon ortamındayız. Böyle bir ortamda sabit ücretle çalışan memurların bu değişen ekonomik koşullara ayak uydurabilmesi için Eşel Mobil Sisteminin devreye konulması gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda Rahmetli Erbakan'ın Başbakanlık yaptığı dönemde Eşel Mobil Sistemi uygulanmaya başlanmıştı. Bu sistemin yeniden uygulanması, memurun ekonomik kayıplarının telafi edilmesi ve büyümeden refah payının memurlara verilmesini talep ediyoruz' dedi.

BÜTÜN MEMURLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLMELİDİR

Memurlara bayram ikramiyesi talep eden Borazan, 'Toplu sözleşmelerde talep ettiğimiz konulardan bir tanesi de bütün memurlara Bayram ikramiyesinin verilmesidir. Bütün memurlara yılda iki defa bayram ikramiyesi verilmesi hususundaki talebimizi her toplu sözleşmede yineleyerek talep ettik. Emekli memurlara yılda Ramazan ve Kurban Bayramında iki defa toplu sözleşme ikramiyesi ödenmektedir. Bu bayram ikramiyesini çalışan memurlara da verilmesini talep ediyoruz ve önümüzde Ramazan Bayramı var. Ramazan ve Kurban Bayramında hükümetimizin memurlarına bu noktada bir destek çıkmasını istiyoruz' dedi.

3600 EK GÖSTERGENİN KAPSAMASI GENİŞLETİLMELİ

Yakın zamandaki en önemli gündem maddelerinin 3600 ek gösterge sistemi olduğuna da değinen Borazan, '3600 ek göstergesi 2021 yılı toplu sözleşmesinde Hükümet ile Memur sen arasında imza altına alındı. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımızın daha önceki yıllarda 3600 ek göstergenin polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireler olmak üzere dört meslek grubunu kapsadığını belirtmişti. Bu dört meslek grubunun haricinde kalan kariyer meslek gruplarının ve üniversite mezunu bütün memurlara da 3600 ek göstergenin verilmesini talep ediyoruz. Şuanda hükümet ile yapılan görüşmelerde 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesini ve bütün kamuya yayılmasını talep ediyoruz ve unvan bazında bir iyileştirme söz konusu olacaksa da büro ve bankacılık hizmet kolunda 8 bakanlık ve bu bakanlıklardaki bütün üniversite mezunu personellere 3600 ek gösterge verilmesi talep ediyoruz. Bunun yanı sıra emekli maaşları ve emekli tazminatlarına etki eden yansıtma oranlarının da artırılmasını talep ediyoruz. 3600 ek gösterge konusunda hükümet ile görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde inşallah geniş kapsamlı bir sonuç almayı ümit ediyoruz' dedi.

BÜTÜN SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA GEÇMELERİNİ İSTİYORUZ

Tümsözleşmeli personellerin de memur kadrosuna geçilmesini talep eden Borazan, 'Sözleşmeli personel ile ilgili de yine 2021 yılındaki toplu sözleşmede Memur Sen'in en büyük kazanımlardan bir tanesi olan sözleşmeli personelin kadroya geçilmesiyle ilgili mutabakat kılındı. 2022 yılı içerisinde süresiz bütün sözleşmeli personeller kadroya geçecek ve bu tarihten sonraki işe giren sözleşmeli personeller için de 3+1 uygulamasını Memur sen imza altına aldı. Yani 2022 yılı içerisinde sözleşmeli personellerin kadroya geçişi sağlanmış olacak. Ayrıca sözleşmeli personellerin kadroya geçişi aşamasında özelikle 4C'den 4B'ye geçen personellerin herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermemesi için bütün sözleşmelilerin tek kalemde kadroya geçmelerinin sağlanması gerekiyor aksi durumda yeni bir mağduriyet söz konusu olacaktır. Bu konuda yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Hükümetin de bu noktada değerlendirme yapmasını talep ediyoruz' dedi.

4688 SAYILI SENDİKA YASASININ REVİZE EDİLMELİ

4688 sayılı sendika yasasının revize edilmesi gerektiğini de belirten Borazan, 'Ülkemizde hem işçi hem memur sendikacılığı var. İşçi sendikacılığıyla memur sendikacılığıyla arasında farklar var. Biz memur sendikacılığı olarak kanuni düzenlemeler yapılarak özellikle 4688 sayılı sendika yasasının revize edilerek düzenlemesini ve masada eşit şartlarda bir mücadelenin var olmasını sağlamaya çalışmasını istiyoruz. Biz memur sendikaları olarak elde etmiş olduğumuz kazanımları üye olan ve olmayan bütün kamu görevlileri faydalanmakta. Ancak işçi sendikasında durum böyle değildir.

İşçi sendikasında sendika üyesi olan işçiler kazanımlardan faydalanmaktadır, sendika üyesi olmayanlar ise ya sendikaya üye olmaları gerekmekte ya da üye olan işçilerin ödediği aidatın iki katı dayanışma aidatını yetkili sendikaya ödeyerek o toplu sözleşme kazanımlarından faydalanmaktadırlar. Biz de memur sendikacılığının işçi sendika yasasıyla eşitlenmesini talep ederek bu maddenin değişmesini istiyoruz. Yani sendikalı olan memurlar toplu sözleşme kazanımlarından faydalansınlar üye olmayanlar ise herhangi bir sendikaya üye olsunlar ya da üye olanların ödemiş oldukları dayanışma aidatın iki katını ödeyerek bu kazanımlardan faydalansınlar. 4688 sayılı yasanın diğer konularda da revize edilmesini ve toplu sözleşme masasındaki mücadelemizin daha etkili bir hale getirilmesini yetkililerden talep ediyoruz' diye konuştu. BAHRİ UÇAR