Toplantının çok yararlı ve verimli geçtiğini belirten Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, 'Toplantı çok yararlı ve verimli geçti ve kayıt dışı çalışmayı önlemek için çok önemli kararlar alındı' dedi. Esnafın taleplerini yetkililere ilettiklerini belirten Azak 'Karagöz caddesinde hiçbir yeşillik yok. En azından bir peyzaj çalışması yapılmasını talep ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin bunun için söz verdi' dedi. Esnaf için 30 ve 50 bin TL kredi desteğini talep ettiklerini de belirten Azak, 'Küçük esnafa, 30 bin TL, biraz daha büyük esnafa da 50 bin TL kredi desteğini talep ettik. Bu taleplerimizi yetkililere illettiler. Bu konuda çalışma yapılıyor. İnşallah kısa zamanda esnafa bu destek verilir ve esnaf bir nefes alır' dedi.

KAYIT DIŞI ÇALIŞMA İLE MÜCADELE EDİLECEK

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ilçe belediye başkanları, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı meslek odaları ile bir araya gelerek kayıt dışı çalışma ve ruhsatsız işyerleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda alınan karar ile ruhsatsız iş yerlerinin tamamı kapatılacak. Sigorta başta olmak üzere kayıt dışı çalışanlar daha fazla denetlenecek. Fahiş fiyat uygulayan iş yerleri tespit edildiğinde adli ve idari işlem yapılacak. Tek dal sigara satan iş yerlerinin ruhsatı iptal edilecek.

TOPLANTI ÇOK YARARLI VE VERİMLİ GEÇTİ

Toplantının çok yararlı ve verimli geçtiğini belirten Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, 'Toplantı çok yararlı ve verimli geçti ve kayıt dışı çalışmayı önlemek için çok önemli kararlar alındı. Toplantıda alınan karar ile ruhsatsız iş yerlerinin tamamı kapatılacak. Sigorta başta olmak üzere kayıt dışı çalışanlar daha fazla denetlenecek. Fahiş fiyat uygulayan iş yerleri tespit edildiğinde adli ve idari işlem yapılacak. Tek dal sigara satan iş yerlerinin ruhsatı iptal edilecek.

KARAGÖZ CADDESİNDE PEYZAJ ÇALIŞMASI İÇİN SÖZ ALDIK

Esnafın taleplerini yetkililere ilettiklerini belirten Azak 'Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Karagöz caddesine yaptığı çevre düzenlemesi çok güzel oldu bunun için teşekkür ettik. Pasajdaki yangın merdinde bir sıkıntımız vardı. Bunu dile getirdik. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yangın merdiveni için destek çıkacağına söz verdi. Ayrıca Karagöz caddesinde hiçbir yeşillik yok. En azından bir peyzaj çalışması yapılmasını talep ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin bunun için de söz verdi' dedi.

FAHİŞ FİYATLA ÜRÜN SATANLARA ADLİ VE İDARİ İŞLEM UYGULANACAK

Kentte fahiş fiyatla ürün satanlara ilişkin adli ve idari işlem uygulanacağını belirten Azak, 'Baklavanın aşırı bir şekilde fahiş fiyatlarla satıldığını dile getirdik. Baklavacılar ve kebapçılar basta olmak üzere fahiş fiyatla ürün satanlara ilişkin adli ve idari işlem uygulanacak' dedi.

17 GÜNLÜK TAM KAPANMANIN ACISINI HALEN ÇEKİYORUZ

1 Temmuz başlayan normalleşme ile pasajda bir hareketlilik yaşandığını da dile getiren Azak, '1 Temmuz başlayan normalleşme ile pasajda bir hareketlilik yasandı. Esnaf is yapmaya başladı ve esnafın yüzü gülmeye başladı. Pandemi öncesi gibi olmazsa da esnafımız is yapmaya başladı. Çünkü son 17 günlük tam kapanmanın acısını halen çekiyoruz ve halen toparlanamayan esnaflarımız var. Çekler ve kredilerle döndürmeye çalışıyorlar' dedi.

ESNAF İÇİN 30 VE 50 BİN TL KREDİ DESTEĞİNİ TALEP ETTİK

Esnaf için 30 ve 50 bin TL kredi desteğini talep ettiklerini de belirten Azak, 'Esnafın kredi desteği talebini de ilettik. Küçük esnafa, 30 bin TL, biraz daha büyük esnafa da 50 bin TL kredi desteğini talep ettik. Bu taleplerimizi yetkililere illettiler. Bu konuda çalışma yapılıyor. İnşallah kısa zamanda esnafa bu destek verilir ve esnaf bir nefes alır. Çünkü halen toparlanamayan esnaflarımız var' dedi.

NORMALLEŞME İLE ÇOK GÜZEL BİR HAREKETLİLİK BAŞLADI

Normalleşme ile birlite Pasaja giriş yapan insanların sayısının 6-7 bine çıktığını belirten Azak, Normalleşme öncesinde Pasaja giriş sayımız bin civarındayı şuanda pasaja giriş sayımız 6-7 bine çıktı. Normalleşme ile çok güzel bir hareketlilik başladı. Gurbetçilerimiz de yurt dışında geldi. Bunun da etkisi çok oldu. Ayrıca Kilis, Maraş, Adıyaman, Adana gibi çevre illerden de çok gelenler oldu. Genel anlamda çarsı canlandı' dedi.

ESNAF BİR KAPANMAYI DAHA KALDIRAMAZ

Esnafın bir kapanmayı daha kaldıramayacağını belirten Azak, herkesin pandemi kurallarına uymaya devam etmesi gerektiğini belirterek, 'Normalleşme dönemi başladı ve her alanda bir hareketlilik var ama yeniden eski günlere dönmememiz için bütün esnaf ve vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarını uymaya devam etmesi lazım çünkü bir kapanmayı daha esnafımız kaldıramaz' dedi.

DÖVİZDEKİ DALGALANMA ESNAFI HER ZAMAN OLUMSUZ ETKİLİYOR

Dövizdeki dalgalanmaların pasaj esnafını her zaman olumsuz etkilediğine de dikkat çeken Azak, 'Dövizdeki dalgalanmalar pasaj esnafını her zaman olumsuz etkiliyor. Çünkü pasajdaki ürünlerin hepsi dolarla alınıyor. Dolaysıyla dolardaki dalgalama esnafımızı çok olumsuz etkiliyor. Çünkü müşteri bugün sorduğu bir ürünün fiyatını 2 gün sonra sorduğunda artan dolardan dolayı yüksek söyleyince esnafa kazıkçı olduğunu söylüyor. Onun için dövizdeki dalgalanmanın esnafa çok büyük dezavantajı var. Döviz kurunun sabitlenmesi esnafımızı rahatlatacaktır' diye konuştu. BAHRİ UÇAR