"Kurban ibadet, paylaşmak kardeşliktir" kampanyası doğrultusunda Kurban Bayramı çalışmalarını başlattıklarını belirten İHH Gaziantep Teşkilat Başkanı Murat Şahin, bu yılki kurban hissesi bedelinin 3 bin 700 lira olduğunu ve vatandaşlardan destek beklediklerini belirtti.

İHH KURBAN ÇALIŞMALARININ STARTINI VERDİ

30 yılı aşkın süredir Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, bu Kurban Bayramında da 'Kurban ibadet, paylaşmak kardeşliktir' kampanyasıyla hayırseverlerin bağışladığı kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına aracılık edecek.

Çalışmalarını depremden etkilenen şehirlerde yoğunlaştıracak olan İHH; Türkiye'nin yanı sıra savaşın, çeşitli krizlerin ve yoksulluğun etkisini yoğun bir şekilde hissettirdiği ülkelerde de kurban çalışması yapacak.

İHH'DAN 'KURBAN İBADET, PAYLAŞMAK KARDEŞLİKTİR' KAMPANYASI

İHH Gaziantep Teşkilat Başkanı Murat Şahin, "Kurban ibadet, paylaşmak kardeşliktir" kampanyası doğrultusunda Kurban Bayramı çalışmalarını başlattıklarını belirtti.

İHH Gaziantep Teşkilat Başkanı Murat Şahin, geçen yıl 5 kıtada Türkiye ile birlikte 60 ülkede 65 bin 775 hisse kurbandan 2 milyon 630 bin ihtiyaç sahibi faydalandığını anımsattı.

Kesilen kurbanların 2.6 milyon ihtiyaç sahibine dağıtıldığını ifade eden Şahin, "Kurbanda her bayramda yaptığımız gibi yetim çocuklara yönelik bayramlık yardımımız oluyor. Bu kampanyanın karşılığı 3 bin 700 lira. Bu yıl çalışmalarımız Türkiye ile birlikte 47 ülkede gerçekleşecek' dedi.

BU YILKİ KURBAN HİSSESİ BEDELİNİN 3 BİN 700 LİRA

Şahin, bu yılki kurban hissesi bedelinin 3 bin 700 lira olduğunu ve vatandaşlardan destek beklediklerini, ayrıca kesilen kurbanların da dernek aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını aktardı.

DERTLERİNE DERMAN OLACAĞIZ

Kurbanını kendi dağıtmak isteyen vatandaşlara ihtiyaç sahiplerinin bilgilerini verdiklerini dile getiren Şahin, " Bu Kurban Bayramı'nda başta ülkemizdeki ve diğer kriz coğrafyalarında yaşayan ihtiyaç sahipleri için yola çıkıyoruz. Bu bayram da hem ibadet görevimizi yerine getirmek hem de bayramları bir kardeşlik bayramına dönüştürme amacına ulaşmayı hedefliyoruz. Kurban vekaletlerinizi Türkiye ile birlikte 47 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştıracak ve dertlerine derman olacağız' dedi.

2022 KURBAN ÇALIŞMASINDA 2 MİLYON 630 BİN İHTİYAÇ SAHİBİ FAYDALANDI

İHH'nın 2022 Kurban çalışmasında Türkiye ile birlikte 60 ülkede 65 bin 775 hisse kurbandan 2 milyon 630 bin ihtiyaç sahibi faydalanmıştı.

İHH RAMAZAN'DA 4 MİLYON 744 BİN KİŞİYE ULAŞTI

İHH İnsani Yardım Vakfı, 'Ramazan Hayata Bereket' sloganıyla gerçekleştirdiği bu yılki Ramazan çalışmaları kapsamında da, 4 milyon 744 bin kişiye yardım ulaştırmıştı. Çalışmalarını depremden etkilenen illerde yoğunlaştıran İHH ayrıca, savaş ve kriz yaşanan 36 ülkede de yardım faaliyetlerinde bulunmuştu.

BAHRİ UÇAR