Geçtiğimiz dönemde vaka sayıları ve Covid-19'dan kaynaklı olan ölümler son derece azalmıştı. Kurban Bayramı ile birlikte ise bu rakamlar tekrar yükselişe geçti. Türkiye genelinde oldukça hızlı bir şekilde yükselen vaka ve ölüm sayıları vatandaşları tedirgin etti.

VAKALAR SON DÖNEMDE TEKRAR DÜŞÜŞTE!

Kurban Bayramı ile birlikte hızla yükselişe geçen vaka sayıları ve Covid-19'dan kaynaklı ölüm sayıları, geçtiğimiz hafta ile birlikte tekrar düşüşe geçerek vatandaşları sevindirdi. Bu durum ile birlikte vatandaşlar ise vakaların düşüşe devam etmesi sonucunda maske zorunluluğunun kaldırılması konusunda bir adım atılıp atılmayacağını da merak ediyor.

BAZI YASAKLAR TEKRAR GELİR Mİ?

Kurban Bayramı ile birlikte vaka sayıları yükselişe geçti. Kısıtlama ve yasaklar ise Bilim Kurulu ve Kabine Toplantılarında gündeme gelse de tekrar bir kısıtlama olmayacağı ve bunun ancak daha da kötü bir durumda uygulanacağı açıklandı.

OKULLARDA DURUM NE OLACAK?

Vaka sayılarındaki yükseliş ile birlikte vatandaşların aklına takılan bir diğer soru ise 'Okullarda durum ne olacak?' sorusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise vatandaşların aklına takılan bu soru için okulların kapanması konusunun asla gündeme gelmeyeceği açıklamasını yaptı.

MASKE ZORUNLULUPU NE ZAMAN KALDIRILACAK?

Özellikle son 2 aydır oldukça hızlı bir şekilde yükselen vaka oranı ve Covid-19'dan kaynaklı ölümlerin ardından son 1 aydır ise vaka sayılarında gözle görülür bir düşüş yaşandı. Bu düşüş ile birlikte ise vatandaşlar artık maske zorunluluğunun ne zaman kaldırılacağını merak eder hale geldi. Covid-19 sürecinin başından bu yana insan hayatında oldukça önemli bir yer edinen maskelerden kurtulmak isteyen vatandaşlar, özellikle yaz aylarında ve son dönemde maske takmaktan rahatsız olduklarını ve bundan artık kurtulmak istediklerini sıkça dile getiriyor. Yetkililerden ise bu konuya dair herhangi bir açıklama yapılmadı.