Uzmanlar, IBAN ödemelerine ilişkin önemli uyarılarda bulunuyor ve dikkat edilmesi gereken noktaları sıralıyor.

IBAN ÖDEMELERİNİN RİSKLERİ

1

Son dönemde alışverişlerde IBAN üzerinden yapılan ödemelerin artmasıyla birlikte hem tüketiciler hem de işletmeler için riskler artıyor. Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, IBAN ile yapılan ödemelerin, özellikle şahsi hesap numaralarına yönlendirilmesinin hukuki mağduriyetlere neden olabileceğini vurguluyor.

VERGİ VE KOMİSYON KAÇIŞLARI

2

Bazı işletmeler, ödemeleri IBAN aracılığıyla almaya başladı ve bu durum hem vergi hem de banka komisyonundan kaçma amacı taşıyor. Spectrum Denetim, Danışmanlık, Yeminli Mali Müşavirlik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay İnci, bu uygulamanın vergi kaçakçılığına ve haksız rekabete yol açabileceğini belirtiyor.

BAKANLIK DENETİM BAŞLATTI

3

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu duruma müdahale etmek için işletmelerin hesaplarına yönlendirilen IBAN ödemelerini denetlemeye başladı. Bakanlık, kazancını kayıt altına almayan mükelleflere yönelik çalışmalarını sürdürüyor ve IBAN yoluyla gelen transferleri incelemeye alıyor.

MASAK'IN ROLÜ

4

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), bu süreçte önemli bir rol üstleniyor. İşletmelerin kazançlarını kayıt altına almamaları durumunda, MASAK terörün finansmanı, kara para aklama gibi suçlarla ilgili incelemeler yaparak gereken adımları atıyor.

TÜKETİCİLERİN DİKKATİNE

5

04 Mayıs Cumartesi Dolar Ve Euro’nun Güncel Durumu Ne Kadar? 04 Mayıs Cumartesi Dolar Ve Euro’nun Güncel Durumu Ne Kadar?

Tüketicilerin IBAN ödemelerinde dikkat etmeleri gereken noktalar arasında ödemenin açıklama kısmını doldurmak öne çıkıyor. Açıklama kısmına ödemenin hangi hizmet veya ürün için yapıldığını yazmak, olası uyuşmazlıklarda kanıt niteliği taşıyor.

Muhabir: MEHMET FENER