Taş Kağıt Makas, İnci Taneleri, Üç Kız Kardeş, Arka Sokaklar ve Yargı dizileri ile reyting rekorları kıran Kanal D, sevilen Evrim Akın İle Ev Gezmesi, Şarkılar Bizi Söyler, Konuştukça, Neler Oluyor Hayatta, Arda’nın Ramazan Mutfağı, Arda İle Omur Omuza, Arda’nın Mutfağı, M. Fatih Çıtlak İle Sahur Vakti, Kanal D Ana Haber, Gelinim Mutfakta, Kanal D Haber Hafta Sonu, Magazin D Cumartesi ve Magazin D Pazar ile de başarısına başarı katıyor. Günün her saati, istediğiniz her yerden canlı izleyebileceğiniz Kanal D'nin canlı yayın linki ve yayın akışı haberimizde...

Kanal D, 19 Aralık 1993 tarihinde Ayhan Şahenk ve Aydın Doğan tarafından kurulan, Doğuş Yayın Grubu ve Doğan Yayın Holding ortaklığında yayın hayatına başlayan ulusal televizyon kanalıdır. 1994 yılında kanalın tüm yönetim haklarını Aydın Doğan yani Doğan Yayın Holding üstlenmiş, 2018 yılında ise Demirören Holding tarafından satın alınmıştır.

İnci Taneleri'ne bomba bir isim daha! İnci Taneleri'ne bomba bir isim daha!

TARİHÇESİ

Şimdilerde Türkiye'nin en çok izlenen televizyon kanallarından biri olan Kanal D, 1993 yılında Aydın Doğan ve Ayhan Şahenk ortaklığında kuruldu. Yaklaşık bir yıl kadar ortak yönetilen kanalın tüm hakları 1994 yılında Aydın Doğan'a devredildi.

Doğuş Holding bünyesinde bir yıllık yayın hayatının ardından kanalın hisseleri Aydın Doğan'a vermişmiş ve kanal Doğan Holding bünyesine geçirilmiştir. Yönetimin Aydın Doğan'a geçmesiyle birlikte kanalın logosu değiştirmiş ve günümüzdeki halini almıştır.

1994 yılında bugün kullanılan logo tanıtıldı ve kullanılmaya başlandı. 2004 yılında analog yayından sayısal yayına geçiş yapan Kanal D, 1 Ekim 2006 tarihinde HD yayına geçiş yapmış ve izleyenlere yüksek çözünürlüklü yayın sunan Kanal D HD kanalı kurulmuştur.

Kanal D yayın akışı oldukça geniş kapsama sahiptir.  Yayın akışında yer alan haberler, magazin programları, yarışma programları, diziler ve filmler gibi farklı türlerdeki içerikler, izleyicilere farklı tercihler sunmaktadır. Geçmişte de Türk televizyon tarihinde iz bırakan önemli yapımlara ev sahipliği yapmıştır. Bunlara örnek olarak Sihirli Annem, Yaprak Dökümü, Bayanlar Baylar, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kuzey Güney, İntikam, Kavak Yelleri, Yılan Hikayesi, Aşk-ı Memnu, Hanımın Çiftliği, Ruhsar, Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Arka Sokaklar gibi yapımlar örnek gösterilebilir.

2014 yılına kadar sadece D-Smart platformunda HD yayın yapan kanal 2014 yılında Türksat 4A uydusu üzerinden de yüksek çözünürlüklü yayına başlamıştır.

21 Mart 2018 tarihine kadar Doğan Holding bünyesinde yayın faaliyetlerini sürdüren kanal Demirören Medya Grubu'na satılmıştır. Günümüzde de Demirören Medya Grubu bünyesinde yayınlarını sürdüren kanalın yine Kanal D ismini kullansa da açılımı 'Kanal Demirören' olarak değiştirilmiştir.

KANAL D PROGRAMLARI

KANAL D DİZİLERİ


KANAL D CANLI YAYIN İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN.


Editör: Mehmet FENER