Din Allah tarafından insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için, imtihan olan dünya hayatında başarılı olup ebedi mutluluğa erişmeleri için gerekli olan tüm bilgi ve birikimleri içerisinde barındıran ilahi bir kanundur.

Kelime anlamı olarak din; Tanrı düşüncesine dayalı şekilde toplumsal bir kurum’ biçiminde tabir edilmektedir. Her din üzerinde inanç ile beraber tapınma şekli ya da amacı değişkenlik gösterebilir. Ancak dinlerin büyük bir çoğunluğunda tek tanrı olgusu vardır. İslami açıdan Allahu Teala olarak yaratan bilinmekte ve farklı isimleri üzerinden de ifade edilmektedir.

Din Allah tarafından konulmuş kanunlar bütünüdür.

İnsanlara yaratılış gayesini ve varoluş hikmetini bildirir. Aslında teşbihde hata olmasın bir kullanma kılavuzudur rabbinin istediği ibadet, taat ve sorumluluklarını nasıl yapılması gerektiğini öğretir, iyilik ve güzelliklere sevkeder, zararlı işlerden de alıkoyar eğer kulak verilirse.
din akıldaki soru işaretlerine ve belirsizliklerini ortadan kaldıran zihinlerin berraklaşmasına ve durulmasına vesile olan en iyi cevaptır.

Din tüm topluma iyilik ve adaletle herkese haketti değeri veren haksızlığı ortadan kaldıran kurumdur.

Din mensuplarını sadece normal zamanlarda değil, hayatının en sıkıntılı ve zor zamanlarında da yanında olan yol gösterici teselli verici rehberdir.

Kainatın kuruluşundan bu yana birçok ilahi ve semavi dinler gelmiş, bu dinlerin sorumluluğunu yerine getirenler gibi , bu dinleri görmezden gelen, sadece kendi doğrularına göre yaşayan sadece zor zamanlarında dini akıllarına getiren kişilerde olmuştur.

Bugün yaşadığımız toplumda da ne yazık ki bunun birçok örneğini görmekteyiz, eğer biz bu dine inanıyor ve kabul ediyorsak, Kuran'ı hayatımıza rehber olarak görüyorsak hayatımızın neresi olursa olsun bu kitaba ve dine göre yaşamak zorundayız aksi taktirde bizleri yönlendiren ne varsa bizler ona inanıyor ve onun gereğini yapıyoruz demektir.

RABBİM ayaklarımızı sabit kısın bu dine tabi olan ve gereğini yapan kullarından eylesin inşallah...

Yazının devamını haftaya paylaşacağız takipte kalın inşallah.