Özellikle son yıllarda bütün dünyada teknoloji son derece büyük ve hızlı bir şekilde gelişim gösteriyor. Bu gelişim sayesinde neredeyse her evde bir siber ortam bulunmakta ve bu siber ortamlar sadece evlerde değil devlet dairelerinde ya da büyük şirketlerde de bulunuyor.

Siber ortamların bu kadar yaygın olması durumu ise aynı zamanda siber korsanlık kavramını ortaya çıkardı. Siber korsanlar kişiler, kurumlar ya da firmaların siber ağlarına izinsiz bir şekilde erişerek o ağlarda bulunan birçok bilgiyi kullanabiliyor. Bu durum sonucunda ise kişi, kurum ya da firmalara büyük ölçüde zarar verebiliyor.

Siber saldırı genel tanımı ile Virüs, trojan veya benzeri zararlı kodlarla gerçekleştirilen, genelde planlı ve koordineli olarak yapılan bu zararlı davranışları siber saldırı olarak adlandırıyoruz. Son yıllarda gerçekleşen siber saldırıları incelediğimiz zaman para, şantaj veya politik gerekçelerle yapılan hacktivizm ataklarından, hırsızlığa kadar birçok amaçla yapıldığı görebiliyoruz. Siber saldırılar bir amaç güdebildiği gibi herhangi bir amaç olmadan, sebebi yalnızca yalnızca zarar vermek veya ego tatmini gibi saldırılar düzenlendiğine şahit olmaktayız.

Siber saldırılar devletler arasında olduğu zaman “Siber Savaş” şeklinde tanımlama yapılmaktadır. Devletler arası casusluk, gizli evrakların çalınması, ajanlık gibi birçok alanda yapılan siber saldırılar son yıllarda artarak devletler için büyük maddi ve manevi sorunlara sebep olmuştur. Özellikle de Wikileaks üzerinden sızdırılan gizli bilgileri incelendiğinde bu savaşların önümüzdeki yıllarda daha büyük ve kötü sonuçlar doğrulabileceğini ön görebiliriz.