18 Mart Pazartesi günü itibarıyla başlayan 2024 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başvuruları, öğrencilerin ve velilerin gündemindeki yerini koruyor. Peki, 2024 LGS başvurusu nasıl yapılacak? İşte, detaylar:

Üniversitelerde açılacak yeni programlar açıklandı: İşte açılacak 71 bölüm Üniversitelerde açılacak yeni programlar açıklandı: İşte açılacak 71 bölüm

LGS BAŞVURU SÜRECİ VE YENİ UYGULAMA

 Lgs Başvuru 2024 (1)

2024 LGS başvuruları, Milli Eğitim Bakanlığının E-Okul VBS ekranı üzerinden gerçekleştirilecek. Bu yıl, öğrencilere otomatik başvuru seçeneği sunulacak olan sistemde, tercihler öğrencilere bırakılacak. Öğrenciler, hayallerindeki liselere başvurularını bu platform üzerinden kolayca yapabilecekler.

LGS BAŞVURU TARİHLERİ VE SINAV DETAYLARI

 Lgs Başvuru 2024 (2)

LGS kapsamında 2 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak olan Merkezî Sınav'a katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında yapabilecekler. Sınav, Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru içerecek. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için öğrencilere 80 dakika süre verilecek.

LGS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.

BAŞVURU İŞLEMLERİ VE SINAV KILAVUZU

 Lgs Başvuru 2024 (3)

Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte, okul müdürlükleri öğrencilere rehberlik edecek ve başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar onaylayacaklar. Ayrıca, sınava katılacak öğrencilere fotoğraflı sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs 2024'ten itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından düzenlenecek ve öğrencilere teslim edilecek.

Sınav, birinci oturumda 75 dakika, ikinci oturumda ise 80 dakika sürecek. Her iki oturum sonrasında, sözel ve sayısal bölümlerdeki doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Sonuçlar ise 28 Haziran 2024 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden duyurulacak. Öğrencilere sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek, bu nedenle sonuçları internet üzerinden takip etmek önem taşıyacak.

Muhabir: MEHMET FENER