Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde bulutlu havanın hakim olacağı belirtilirken, bazı bölgelerde ise yağışların beklendiği vurgulandı.

PARÇALI BULUTLU HAVA HAKİM OLACAK

Ülke genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava öngörülüyor. Özellikle Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde ve Orta ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde ise yer yer kuvvetli yağışların görülmesi bekleniyor. Bu durumda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapılıyor.

TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR

Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı yaşanacağı tahmin ediliyor. Bu durumun özellikle bu bölgelerdeki hava kalitesini etkileyebileceği belirtiliyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Hava sıcaklıklarının Marmara ve Karadeniz kıyılarında mevsim normallerine yakın seyredeceği ancak diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden eseceği, güney ve doğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacağı belirtiliyor. Özellikle Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 - 60 km/saat) esmesi beklendiği için olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Muhabir: Mehmet Fener