Yerel seçim öncesi vatandaşların özellikle sosyal medyada sık sık gündeme getirdiği konu muhtarlık konusu tekrar gündeme geldi. Hacı Yakışıklı'nın son dönemde gündeme getirdiği konuyu Karar.com “Muhtarlık kalkıyor mu? İlk sinyal hükümete yakın isimden geldi” başlığıyla yayınladı. Karar’da yer alan haber şöyle ;

“İktidara yakın yazar Hacı Yakışıklı'nın son dönemde gündeme getirdiği ve muhtarlıkların maliyetine dikkat çeken açıklamaları, "muhtarlık sisteminin kaldırılması" tartışmalarını beraberinde getirdi. Yakışıklı, Türkiye'deki muhtarların maaş ve diğer maliyetlerinin yıllık olarak devlet bütçesine büyük bir yük getirdiğini belirterek, bu fonların daha verimli kullanılabileceğini öne sürdü.

Yakışıklı'nın ifadelerine göre, Türkiye genelinde 50 bin 516 muhtar bulunmakta ve sadece aylık maaş giderleri toplamda 858 milyon 873 bin 32 TL'ye ulaşmaktadır. Yıllık toplamda ise bu rakam, 10 milyar 306 milyon 476 bin 384 TL gibi dikkate değer bir maliyete işaret ediyor. Muhtarların sosyal güvenlik ve diğer ek ücretleriyle birlikte bu rakamın daha da arttığı biliniyor.

Bakan Özhaseki: Deprem Bölgesinde 110 Bin Kişi Çalışıyor Bakan Özhaseki: Deprem Bölgesinde 110 Bin Kişi Çalışıyor

Hacı Yakışıklı, muhtarlıkların devam etmesinin maliyetini sorgularken, "Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olacak," diyerek asıl hedeflerinin verimlilik ve kaynakların daha etkin kullanılması olduğunu vurguladı. Ayrıca, "Eğer yanılıyorsam her türlü görüşe açığım," diyerek muhtarlık sisteminin devamı ya da sonlandırılması konusunda kamuoyunun fikirlerine de değer verdiğini belirtti.”

Kaynak: Karar