Özellikle Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağışların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Bu durumun sel ve su baskını gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtilerek vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu İle Bir Araya Geldi CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu İle Bir Araya Geldi

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor. Kar yağışının etkili olduğu bu bölgelerde çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Batı Karadeniz kıyılarında güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiği bildirildi. Bu durumun ulaşımda aksamalara, çatı uçması gibi olumsuzluklara neden olabileceği ve soba, doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi risklerin artabileceği uyarısında bulunuldu.

HAVALAR ISINIYOR, SICAKLIK DEĞERLERİ YÜKSELİYOR

Yeni haftayla birlikte ülke genelinde sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Batı kesimlerde hava sıcaklıklarında 2-4 derece azalma yaşanırken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve genel olarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR YÖNÜ VE HIZI

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden eseceği ve yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtildi. Özellikle Batı Karadeniz kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bu durumun dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Muhabir: Mehmet Fener