Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te toplam 350 acente, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yerli-yabancı turist getirmek için yoğun bir çaba harcıyor. Dolayısıyla bölge turizminin kalkınmasında önemli bir yere sahip olan seyahat acenteleri ise destek bekliyor.

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor: Akaryakıta indirim gelecek mi? Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor: Akaryakıta indirim gelecek mi?

SEYAHAT ACENTELERİ TURİZM İÇİN ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİP

Seyahat acentelerinin 2024 yılının planlamasını yaptığını dile getiren TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, “Seyahat acenteleri, bölgenin kültürel faaliyetlerini artırmak için çalışmalar yapıyorlar ve bölgenin yarasını iyileştirmeye devam ediyorlar. Bu bölgelere tur düzenleyen ve yerli-yabancı turist getiren hiç şüphesiz seyahat acenteleri bölgenin kalkınması açısından önemli bir role sahip” dedi.

DEPREM BİZİ 4-5 YIL GERİYE ATTI

Kılınç, “2023 yılının 6 Şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depremleri turizm sektörünü en az 4-5 yıl geriye götürdü. Acenteler ise yoğun bir çaba sarf ederek 4-5 yılı 2-3 yıla indirmek için çalışıyor. Çünkü emek yoğun bir sektörümüz var. Dolayısıyla sektörümüze yönelik desteklerin biraz daha artırılmasını talep ediyoruz. Destek verildiği takdirde hem bölge turizmi hem de acentelerimiz daha hızlı toparlanacaktır” açıklamasında bulundu.

BÖLGEDE 350 SEYAHAT ACENTESİ BULUNUYOR

Bölgede ve Gaziantep’te bulunan seyahat acenteleri yerli-yabancı turist getirmek için büyük bir çaba harcadığını ifade eden Kılınç, “Bu çaba sonucunda hem bölgemiz hem de acentelerimiz mükafatını alıyor. TÜRSAB GAP BTK olarak, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te toplam 350 acentemiz bulunuyor. Bu acentelerimizin yüzde 30’u inanç, yüzde 40’ı kültür turları, yüzde 30’u ise uçak bileti satıyor, kültür turları düzenliyor” tespitini yaptı.

SEYAHAT ACENTESİ AÇILMASINA YÖNELİK TALEP ARTTI

Gaziantep’te 140 seyahat acentesi bulunduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, “140 acentemizin birçoğu uçak bileti satıyor ve kültür turu yapıyor. Yeni seyahat acentesi açılmasına yönelik ise talepler var. Bu mesleği eğitimli ve işi bilen insanların seçmesinden yanayız. Çünkü sektöre daha fazla katkı sunacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

KÜLTÜREL MİRASLARIN HİKAYELEŞTİRİLMESİ LAZIM

Gaziantep’te bulunan kültürel mirasların tanıtımına yönelik çalışmaların olduğunu kaydeden Başkan Kılınç, “Kültürel mirasların tanıtımı yavaş bir şekilde ilerliyor. Bu tanıtımların hızlı bir şekilde yapılması lazım ki biz de ürünlerimizi hızlı bir şekilde tanıtalım, daha fazla turist getirelim. Kültürel mirasların hikayeleştirilmesi lazım. Bu Göbekli Tepe’de yapıldı ve insanlar akın akın ziyarete gidiyor. Aynısı kentimizde bulunan kültürel miraslar içinde yapılmalı” diye konuştu.

ŞEHRİMİZİN MUHTEŞEM BİR TARİHİ HİKAYESİ VAR

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, Gaziantep’in bir hikayesinin olduğunu vurgularken, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Şehrimizin muhteşem bir tarihi hikayesi var. Bu hikaye için gelenler var. Bunu da sağlayan hiç şüphesiz seyahat acenteleridir. Kentimize turist getirmek kadar gece konaklatmakta önemli. Günü birlik şehrimize gelip gezdikten sonra gece konaklamak için  Şanlıurfa’ya gidiyorlar. Çünkü Şanlıurfa’da sıra geceleri gibi eğlenceler var. O nedenle Gaziantep’te gece eğlenecek mekanların sayısının artırılması gerekiyor. Bu yapılırsa gece konaklayan turist sayısında artış görebiliriz.”

Muhabir: BAHRİ UÇAR