Bu önemli karar, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerin ardından temizlik işlemleri için alındı ve tüm Türkiye'deki 81 ilde geçerli olacak.

Yarın Açıklanacak Yeni Müfredatın Detayları Belli Oldu Yarın Açıklanacak Yeni Müfredatın Detayları Belli Oldu

SEÇİM HAZIRLIKLARI NEDENİYLE ÖNEMLİ BİR KARAR ALINDI

Okul (1)

31 Mart'ta düzenlenecek olan mahalli seçimlere sayılı günler kala, seçim sürecinde okulların oy kullanma merkezleri olarak kullanılacak olması, Milli Eğitim Bakanlığı'nı tedbirler almaya yönlendirdi. Seçimlerin hemen ertesinde gerçekleştirilecek olan temizlik çalışmalarının etkin ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla, öğrenciler ve veliler için 30, 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde eğitim ve öğretime ara verilecek.

GEÇMİŞTEKİ UYGULAMA HATIRLANDI

Okul (2)

Bu karar, geçmişteki benzer bir uygulamayı anımsatıyor. 2019 yerel seçimlerinde, oy sayım işlemlerinin uzun sürmesi ve bu nedenle seçim gecesi temizlik yapılmasının mümkün olmaması sebebiyle, okullar bir gün süreyle ilave tatil edilmişti.

TÜM ÖĞRENCİLERE 3 GÜN KESİNTİSİZ TATİL FIRSATI

Okul (3)

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı bu kararla birlikte, Türkiye genelindeki tüm öğrenciler, 30-31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde 3 gün süresince kesintisiz tatil yapma fırsatı bulacaklar. Resmi açıklamanın ise ilerleyen günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılması bekleniyor.

Muhabir: MEHMET FENER