Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tokat Gibi Yanıt! "O İş Bitti! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tokat Gibi Yanıt! "O İş Bitti!

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 31 Mart Seçimleri güvenlik tedbirleri ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, ilgili kurum yöneticileri ile birlikte seçim güvenliği ile ilgili yapılacak olan basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Valilik Atatürk Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Çeber, Gaziantep’te alınacak seçim tedbirlerini açıkladı.  Vali Çeber’in açıklaması şöyle:

GAZİANTEP’TE SEÇİM TEDBİRLERİ

Gaziantep genelinde toplam 1 milyon 393 bin 956 seçmen, 824 okul binasında 4.418 sandıkta oy kullanacak.

Sağlık problemleri nedeniyle sabit sandıklara gidemeyen vatandaşlar için Şahinbey'de 1, Şehitkamil'de 3, Nizip, İslahiye ve Yavuzeli'de 1'er olmak üzere toplam 7 seyyar sandık hizmet verecek.

Seçim güvenliğini sağlamak amacıyla 733'ü amir sınıfı olmak üzere toplamda 8.288 personel görev alacak.

Oy pusulalarının sandıklara güvenli bir şekilde ulaştırılması, oy kullanılan okullarda alınan güvenlik önlemleri ve kullanılan oyların toplama merkezlerine güvenli bir şekilde ulaştırılması için üç aşamalı bir güvenlik tedbiri çalışması yapıldı. Bu süreçte 1.690 güvenlik personeli hazır kuvvet olarak görev alacak.

Seçim sürecinde şu ana kadar toplamda 4 olay emniyet birimlerine intikal etti, bu olaylarla ilgili yapılan tahkikatlarda 4 şüpheli yakalandı.

Seçim takviminin başladığı tarihten itibaren il genelinde 337 kapalı ve açık alanda 178.854 kişinin katılımıyla etkinlik yapıldı ve bu etkinliklerde 18.473 personel görev aldı. Ayrıca, il genelinde 63 seçim irtibat bürosu açıldı ve bu bürolarda 24 saat esasına göre 192 personel görevlendirildi.

GAZİANTEP'TE İLK KEZ OY KULLANACAK SEÇMEN SAYISI 36 BİN 507

Katılım ve Sandık Bilgileri: Gaziantep'te ilk kez oy kullanacak vatandaş sayısı 36.507, en uzak seçim noktası İslahiye'nin Kazıklı köyü olup 150 km uzaklıktadır. 609.600 kişi ile Şahinbey ilçesi en çok seçmene sahip ilçe iken, 7.334 kişi ile Karkamış ilçesi ise en az seçmene sahip ilçedir. Seçim gününde toplamda 22.000 kamu personeli görev alacak.

Ayrıca vatandaşlarımıza bir hatırlatma da yapmak istiyorum. Okullarda bulunan sabit sandıklarımıza gidemeyecek kadar hasta veya engeli olan vatandaşlarımız, İl Sağlık Müdürlüğümüzün 444 38 33 numaralı hattını arayıp isimlerini yazdırdıklarında mobil sandıklarımız vasıtasıyla ilgili personellerimiz tarafından oy kullanmaları sağlanacaktır.

Bizler 2024 yerel seçimlerinin güvenli bir ortamda yapılması için bu süreçte olduğu gibi seçim gününde de görevimizin başında olacağız. Tüm siyasi partilerimizden ve vatandaşlarımızdan istirhamımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mümkün olduğunca hoşgörülü ve sağduyulu bir seçim ikliminin oluşmasına katkıda bulunmalarıdır.

Bu anlamda şu ana kadar süreci olgunlukla ve genel olarak Gaziantep’e yakışır şekilde yürüten tüm siyasi bileşenlere teşekkür ediyor, Şehrimizde ve ülkemizde sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir seçim dönemi gerçekleşmesini diliyorum.

Muhabir: Bahri Uçar