Gaziantep'te meydana gelen acı helikopter kazasında hayatını kaybeden Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk'ün şehit olduğunu duyurdu.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, 3 Şubat 2024 tarihinde Havacılık Daire Başkanlığı kadrosunda görevli Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk'ün, Gaziantep Nurdağı bölgesinde bulunan helikopterlerinin kaza kırıma uğraması sonucu şehit düştüğü belirtildi.

KAZANIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKIYOR

Kaza, Gaziantep'in Nurdağı bölgesinde meydana geldi. Helikopterin kaza kırıma uğraması neticesinde, Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk, Türkiye'nin hava güvenliği için görev yaparken hayatlarını kaybettiler.

AİLE VE MESLEKTAŞLARI YASTA

Şehit pilotların naaşları, acı haberi aldıkları hastane morguna kaldırılırken, aileleri ve meslektaşları büyük bir üzüntü içinde. Kazanın etkisiyle oluşan bu kayıp, Türkiye'deki güvenlik güçlerini ve halkı derinden etkiledi.

Şehit Olan Polislerin Isimleri

KAZANIN NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR

Olayın hemen ardından, güvenlik birimleri kapsamlı bir inceleme başlattı. Helikopter kazasının nedenleri ve detayları, kaza yerinde gerçekleştirilen incelemelerle ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.

HAVA GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ MASAYA YATIRILIYOR

Türkiye genelinde, şehit pilotlar için yapılan anma törenleri ve kamuoyunun duyarlılığı, hava güvenliği önlemlerinin gözden geçirilmesi gerekliliği konusunda bir kez daha gündeme getiriyor. Helikopter kazası, ülke çapında güvenlik tedbirlerinin ve eğitim standartlarının gözden geçirilmesi için çağrılara yol açtı.