YÖK'ün paylaştığı bilgilere göre, 2021-2022 akademik yılında açık öğretime kayıtlı olan öğrenci sayısı 4 milyon 454 bin 128 iken, bu rakamın 2022-2023 akademik yılında 2 milyon 835 bin 686'ya düştüğü bildirildi. Bu düşüşün sebebi olarak ise 4 dönem ve üstü pasif öğrencilerin kayıtlarının silinmesi gösterildi.

PASİF ÖĞRENCİLERİN KAYDI SİLİNDİ

Yapılan açıklamada, Yükseköğretim Kanunu kapsamında, açık öğretim programlarında üst üste 4 dönem kayıt yenileme koşullarını sağlamayan öğrencilerin kaydının silindiği ifade edildi. Bu kapsamda, toplamda 1 milyon 856 bin 750 öğrencinin kaydının silindiği belirtildi.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne Giriş: Sıralama ve Taban Puanları Rehberi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne Giriş: Sıralama ve Taban Puanları Rehberi

KAYDI SİLİNEN ÖĞRENCİLERİN PROFİLİ

Silinen öğrencilerin profili hakkında da bilgi verilen açıklamada, bu öğrencilerin yüzde 80'inin 5,5 yıldan fazla süredir aynı bölüme kayıtlı olduğu ve yüzde 50'sinin 8 yıldan fazla süredir kayıtlı olduğu belirtildi. Ayrıca, 935 bin kişinin sınavsız ikinci üniversite veya sınavsız dikey geçiş kapsamında açık öğretim programlarına kayıtlı olduğu ifade edildi.

UYGULAMANIN DEVAMI

Açıklamada, kanun gereği açıköğretim sisteminde üst üste 4 dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencilerin kaydının silinmesine ilişkin uygulamanın devam ettiği vurgulandı. Bu doğrultuda, öğrencilerin kayıtlarını düzenli olarak yenilemeleri gerektiği belirtildi.

Kaynak: duvar