Gaziantep Turizm Otelciler ve Konakçılar Dernek Başkanı Ahmet Yılmaz, Gaziantep’teki otel ve konaklama sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 90’ı “Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını” aldığını vurguladı.

Yılmaz, “Yıl sonuna kadar sayılı günler kaldı. İşletmelerin cezai işlem ile karşı karşıya kalmamaları için 31 Aralık tarihine kadar Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını alsınlar” uyarısında bulundu.

Konaklama tesislerinin verdiği hizmet kalitesinin dünya standartlarına yükselmesi, uluslararası pazara hitabet gücünün artırılması, dünya çapındaki büyük tur operatörleri ile seyahat acentelerinden Türkiye’ye çok daha fazla turun yönlendirilmesi ve turist sirkülasyonun sağlanması hedefiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) kriterlerine uyum süreci kapsamında start alan Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı kapsamında, konaklama tesislerinin alması gereken “Sürdürülebilir Turizm Sertifikası” için son gün 31 Aralık.

Oda ve yatak kapasitesine bakılmaksızın sektörde faaliyet gösteren tüm konaklama tesislerinin yetkili denetim firmalarıyla iletişime geçerek yıl sonuna kadar Sürdürülebilir Turizm Sertifikası alması elzem. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeyi almayan işletmelere idari para cezası yazabilecek ve iş yeri açma ruhsatını iptal edebilecek.

Gaziantep Namaz Vakitleri | 28 Nisan 2024 Pazar Gaziantep Namaz Vakitleri | 28 Nisan 2024 Pazar

Yılmaz, “Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’nın” 31 Aralık tarihine kadar alınması gerekiyordu. Gaziantep’te otel ve konaklama sektöründe faaliyet gösteren işletmelerinin yüzde 90’ı son güne kalmadan “Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını” aldı. Sertifikalarını alan işletmelerimize teşekkür ederiz. Fakat sertifikalarını almaya işletmelerimizin cezai yaptırıma maruz kalmamaları için 31 Aralık tarihine kadar alması lazım” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet FENER