6 Şubat 2026, Türkiye’nin en acı günlerinden birinin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümüdür. Bu özel ve anlamlı günde, Kahramanmaraş'ta yaşayan öğrenciler, veliler ve eğitim çalışanları tarafından “6 Şubat’ta okul var mı?”, “Cuma günü Kahramanmaraş'ta okullar tatil mi?” soruları merak ediliyor.
Resmi açıklamaya göre Kahramanmaraş Valiliği, 6 Şubat Cuma günü için eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini kamuoyuna duyurdu. Karar, depremde hayatını kaybeden vatandaşları anmak, öğrenci ve personelin bu anlamlı güne dahil olmasını sağlamak amacıyla alındı.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat Cuma günü okul tatil mi?
Evet, Kahramanmaraş Valiliği'nin aldığı karara göre, 6 Şubat 2026 Cuma günü il genelinde resmi ve özel tüm okullarda eğitime ara verildi.
Karar kapsamında;
Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde ders yapılmayacak,
Özel kurslar ve rehabilitasyon merkezleri de tatil kapsamında olacak,
Öğrenciler ve öğretmenler, düzenlenecek anma etkinliklerine katılım gösterebilecek.
Tatil kararı neden alındı?
6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye’nin 11 ilinde büyük bir yıkıma ve can kayıplarına yol açtı. Bu felaket, “Asrın Felaketi” olarak adlandırıldı.
Kahramanmaraş, depremin merkez üssü olması nedeniyle anıların ve kayıpların en yoğun yaşandığı illerden biri olarak öne çıkıyor. 2026 yılı itibarıyla bu acı olayın 3. yıldönümünde, şehitleri anmak, toplumsal farkındalığı pekiştirmek ve dayanışma kültürünü canlı tutmak adına eğitim öğretime 1 günlük ara verilmesi kararlaştırıldı.
Cuma günü kamu çalışanları için izin durumu nedir?
Valilik açıklamasında sadece okullar değil, kamu kurumlarındaki çalışma düzeni de ele alındı. Şu maddeler öne çıkıyor:
Kamu personeli, 6 Şubat’ta idari izinli sayılacak,
Kurum yöneticileri, asgari düzeyde personel görevlendirerek hizmetlerin aksamasını önleyecek,
Zorunlu kamu hizmetleri (sağlık, güvenlik, ulaşım vb.) aksamadan sürdürülecek.
Diğer illerde durum ne?
Tatil kararı yalnızca Kahramanmaraş Valiliği tarafından duyurulmuştur. Ancak Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Malatya gibi depremlerden etkilenen diğer illerde de benzer kararların alınması mümkündür. Bu illerdeki durumlar, ilgili valiliklerin resmi açıklamalarına göre netlik kazanacaktır.
Ankara, İzmir, İstanbul gibi şehirlerde ise şu anda genel bir tatil söz konusu değildir; ancak bazı ilçelerde anma programları kapsamında sembolik uygulamalar yapılabilir.
Anma törenlerinde neler planlanıyor?
Kahramanmaraş Valiliği’nin koordinesinde; 6 Şubat’ta çeşitli resmî ve sivil anma programları düzenlenecek. Bunlar arasında:
Hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve dua programları,
Deprem bölgesinde yürütülen çalışmaların anlatıldığı fotoğraf sergileri,
Psikolojik destek ve farkındalık amaçlı konferanslar,
Öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla anlamlı etkinlikler yer alacak.
6 Şubat okullar tatil mi? Sıkça Sorulan Sorular
6 Şubat 2026’da Kahramanmaraş’ta okullar açık mı?
Hayır. Kahramanmaraş Valiliği’nin aldığı kararla 6 Şubat Cuma günü tüm okullar tatil edildi.
Tatil hangi okulları kapsıyor?
Resmi ve özel tüm kurumlar:
Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise,
Özel öğretim kursları,
Rehabilitasyon ve destek merkezleri,
Halk eğitim merkezleri.
Üniversiteler de tatil mi?
Üniversiteler kendi yönetim kurullarının inisiyatifiyle karar alır. Öğrencilerin ve akademik personelin üniversitenin duyurularını takip etmesi gerekir.
Karar her yıl alınacak mı?
Valiliklerin takdirine bağlıdır. Ancak 6 Şubat’ın yıldönümlerinde, benzer şekilde anma programları düzenlenmesi ve eğitime ara verilmesi artık gelenek haline gelmiş olabilir.
Özel sektör çalışanları için izin var mı?
Bu karar yalnızca kamu personeli ve eğitim kurumları için geçerlidir. Özel sektör çalışanlarının çalışma düzeni, kendi işverenlerinin kararına bağlıdır.





