ABD, Yemen’deki Husilere karşı hava ve deniz saldırılarını sıklaştırdı. ABD ordusu, bugün Husilere ait 3 gemisavar füzesini vurduğunu duyurduktan sonra, bir başka gemisavar füzesinin daha imha edildiğini açıkladı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), füzenin Aden Körfezi’ne yönelik bir tehdit olduğunu belirtti.

Husilerin füze saldırılarına karşılık

ABD ordusu, bugün yaptığı açıklamada, Husilere ait 3 gemisavar füzesinin fırlatılmaya hazır haldeyken vurulduğunu bildirdi. Açıklamada, saldırının, Husilerin Kızıldeniz’deki gemilere yönelik saldırılarını engellemek ve seyrüsefer özgürlüğünü korumak amacıyla yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, ABD güçlerinin Husilere ait gemisavar füzenin bölgedeki ABD gemilerine tehdit teşkil ettiğini tespit ettiği belirtildi.

Bir füze daha imha edildi

ABD ordusu, bugün yerel saatle 04.00 sıralarında bir başka Husi gemisavar füzesine daha saldırı düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, füzenin Aden Körfezi’ne yöneltilmiş ve fırlatılmaya hazırlanan bir Husi gemisavar füzesi olduğu ifade edildi. Açıklamada, ABD kuvvetlerinin füzenin bölgedeki ticari gemiler ve ABD Donanması gemileri için bir tehdit oluşturduğunu tespit ettiği ve ardından meşru müdafaa kapsamında füzeyi vurarak imha ettiği aktarıldı. Açıklamada, "Bu eylem uluslararası suları ABD Donanması ve ticaret gemileri için daha güvenli hale getirecektir." ifadesi kullanıldı