Temayül yoklaması ardından Ankara'da mülakata giren Gaziantep milletvekili aday adayları da, Gaziantep'e döndü ancak gözler hala Ankara'da. Gaziantep'e dönüp saha çalışmalarına başlayan aday adayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon sonucunda 9 Nisan'da YSK'ya sunulacak Milletvekili aday listelerinde Gaziantep'ten hangi isimlerin gireceği heyecanla beklemeye başladı.

AK PARTİ'DE LİSTE MESAİSİ SÜRÜYOR

Türkiye 14 Mayıs'ta hem cumhurbaşkanını hem de meclise gidecek olan milletvekillerini seçecek. Siyasi partiler milletvekili listeleri için yoğum mesai harcarken AK Parti'de de milletvekili aday listesi üzerinde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Temayül yoklaması ardından mülakatlar için kurulan komisyonlar, aday adaylarını değerlendirmeye tabi tuttu.

AK PARTİ'DE YÜZ YÜZE GERÇEKLEŞEN MÜLAKAT SÜRECİ SONA ERDİ

AK Parti'de, Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı alt komisyonun çalışmaları 27 Mart'ta başlamıştı. AK Parti'ye 81 ilden Ankara'ya gelen adaylarla yüz yüze gerçekleşen mülakat süreçleri Cumartesi günü sona erdi, sıra üst komisyona geldi.

6 BİN 25 ADAY ANKARA'DA TER DÖKTÜ

AK Parti'de, 6 bin 25 aday için yapılan temayül yoklaması sonrası gerçekleştirilen komisyon görüşmeleri sona erdi. Mülakatlar için oluşturulan 14 komisyonda, temayül yoklaması doğrultusunda adaylar değerlendirmeye tabi tutuldu.

AK PARTİ LİSTE (6)

GAZİANTEP İLE İLGİLENEN KOMİSYON, ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşturulan 14 komisyon, temayül yoklamaları doğrultusunda adayları değerlendirmeye tabi tutarken Gaziantep için kurulan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün başkanlık ettiği komisyon da çalışmalarını tamamladı. Bu çalışma kapsamında aday adaylığı için başvuran 124 adaydan mevcut milletvekilleri dışındaki aday adayları Ak Parti Genel Merkezine giderek komisyonda mülakata tabii tutuldu. Gaziantep'ten aday adaylığı başvurusunda bulunan 124 aday adayı yüz yüze mülakat görüşmesine katılırken, komisyonda ter döken aday adaylarına; CV'lerin yanı sıra gündeme ilişkin soruları cevaplandırmaları için ortalama 3-5 dakika süre tanındığı öğrenildi.

MÜLAKATLAR ELEME SİSTEMİ İLE DEĞİL, PUANLAMA SİSTEMİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ortalama 3-5 dakika süren mülakatlar eleme sistemi ile değil, puanlama sistemi ile gerçekleştirildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili aday adayı olarak başvuran 6 bin 25 kişilik bütün listeyi bizzat görmek istediği bu yüzden eleme değil, puanlama sistemi uygulandığı, son kararın da Erdoğan başkanlındaki üst komisyon tarafından verileceği öğrenildi.

BELİRLİ KRİTERLERE DİKKAT EDİLDİ

Aday adaylarına puan verilirken belirli kriterlere dikkat edildi. Partideki teşkilatçılığı, davaya bakış açısı, hayat hikayesi, diksiyonu ve hitabeti gibi kriterlere bakıldı. Bunun yanı sıra aday adayı oldukları bölgenin sosyo-ekonomik ve demagojik yapısı hakkında sorular da yöneltildi. Ayrıca, adaylara öğrenim durumu ve mesleğine göre sorular sorulurken, 'Aday olduğun il ile ilgili ne tür projelerin var?' şeklinde de sorular sorulduğu öğrenildi.

ADAY ADAYLARINA MÜLAKATTA O SORULAR SORULDU!

Genel merkeze çağrılan Ak Parti Gaziantep aday adayları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün başkanlığını yaptığı komisyonda mülakata girdi.

Aday adaylarına mülakatta, 'Hangi işle meşgulsünüz? Kariyeriz ve başarılarız? Siyaset ile ilgili daha önce bir çalışmada bulundunuz mu? Neden Gaziantep'ten aday olmak istiyorsunuz? Gaziantep için ne gibi hedef ve çalışmalarınız var? Türkiye siyasetiyle ilgili düşünceleriniz nelerdir?' gibi sorular sorulduğu öğrenildi.

AK PARTİ LİSTE (1)

ÜST KOMİSYONA GİDECEK LİSTE AZALACAK

Temayül ve mülakat sonrasında kamuoyu araştırmaları ve incelemelerin ardından aday adayları ile ilgili 124 kişilik liste 28 kişiye düşürülüp raporlar bir üst kurula sunulacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Erdoğan'ın başkanlık ettiği üst komisyon 14 kişilik nihai listeyi belirleyecek.

SIRA ÜST KOMİSYONA GELDİ

AK Parti'de milletvekili adayları için yapılan temayül yoklamasının ardından 27 Mart'ta başlatılan mülakat süreci Cumartesi günü sona ererken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon ise çalışmalarına 3 Nisan'da başlayacak ve milletvekili listelerine son şeklini verecek.

Mülakatlar için oluşturulan 14 ayrı komisyonun raporlarını ele alacak üst komisyonda Erdoğan'a, AK Parti Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan eşlik edecek.

AK Parti Genel Merkezi'nde, daha önce alınan kararla 24., 26 ve 27. dönemi kapsayacağı açıklanan 'üç dönem kuralının', milletvekili listeleri hazırlanırken kesin olarak uygulanacağı görüşü hakim.

MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ 9 NİSAN'DA YSK'YA SUNULACAK

Milletvekili aday listelerine son şekli Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon verecek. Üst komisyon, çalışmalarına, 3 Nisan'da başlayacak. Üst komisyonda belirlenecek Milletvekili aday listeleri 9 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacak. 11 Nisan'da da milletvekili aday tanıtım toplantısı düzenlenecek.

ADAY ADAYLARI DÖNDÜ GÖZLER ANKARA'DA

Temayül yoklaması ardından Ankara'da mülakata giren Gaziantep milletvekili aday adayları, Gaziantep'e döndü ancak gözler Ankara'da. Gaziantep'e dönüp saha çalışmalarına başlayan aday adayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon sonucunda 9 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacak Milletvekili aday listelerinde Gaziantep'ten hangi isimlerin gireceği heyecanla beklemeye başladı.

GAZİANTEP LİSTESİ MERAKLA BEKLENİYOR

14 Mayıs'ta seçime gidecek olan Türkiye hem cumhurbaşkanını hem de meclise gidecek olan milletvekillerini seçecek. Gaziantep'ten partilerin 9 Nisan'da YSK'ya sunacakları aday listelerde hangi isimlerin olacağı merakla bekleniliyor.

AK PARTİ LİSTE (2)

AK PARTİ'DE KADIN ADAY KİM OLACAK?

Ak Parti'de Mevcut milletvekillerinin listesinde büyük değişim beklenirken Ak Parti'de merak edilen bir başka şey ise kadın adayın kim olacağı. Bir kadın adayın mutlaka listede yer alması bekleniyor ama isim için net bir ifade yok.

GAZİANTEP'TEN ANKARA'YA ÇAĞRILAN ADAY ADAYLARI

AK Parti'den Gaziantep Milletvekili olabilmek için 'Abdulkadir Kirli, Abdulkadir Kuran, Abdulkerim Gök, Abdullah Durdu, Abdullah Korkmaz, Abdullah Nejat Koçer, Abdullah Tombul, Ahmet Çelik, Ahmet Ercan Kılıç, Ahmet Kaplan, Ahmet Remzi Tabur, Akif Kurt, Ali Şahin, Anıl Coşkun, Ayşe Nur Mirkelam, Ayşe Teymur, Ayşegül Üzer, Bayram Kemal Kılıç, Bülent Tanrıöver, Bünyamin Bozgeyik, Cahit Urfan, Cuma Büyük, Cuma Reyhan, Çağatay Oktay, Derya Bakbak, Dilek Özdemir, Dursun Yılmaz, Ela Altın Doni, Emrah Çetin, Emre Akar, Enes Gögebakan, Ensari Tatar, Faruk Eruslu, Fatih Karakuş, Feray Yılmaz, Halil Ersen Doğan, Halil Karakuş, Hamide Sürücü, Hanifi Özdemir, Harun Taşdemir, Hasan Dalkılınç, Hasan Özaygut, Hasan Teke, Hatice Merve Tatar, İbrahim Ağırman, İbrahim Halil Örs, İbrahim Halil Ötkün, İskender Yüksel, İsmet Ersoy, İsrafil Bahar, Kemal Ürkmez, Kenan Babacan, Latif Karadağ, Mahmut Horuz, Malike Uludağ, Mehmet Ayhan, Mehmet Boz, Mehmet Çınar, Mehmet Erdoğan, Mehmet Eyup Özkeçeci, Mehmet Görmez, Mehmet Menderes Karaduman, Mehmet Özdemir, Mehmet Peri, Mehmet Sait Kirazoğlu, Mehmet Selim Bağlı, Mehmet Ünsal Temin, Mehmet Yaşar, Mehti Karakuş, Melek Ekici, Memik Terlemez, Mesut Bozatlı, Mikail Küçükgökçe, Mithat Polat, Muhammed Emin Kınık, Muhammed Erol Köseoğlu, Muhammed Hakan Tanrıöver, Muhammed Melaz Aktoğ, Muhittin Bay, Muhittin Salih Şimşek, Murat Toprak, Mustafa Acar, Mustafa Amaç, Mustafa Edip İzol, Mustafa Yıldız, Mücahit Kanpolat, Mürşit Cevahir, Müslüm Yüksel, Naif Bülbül, Nebi Kaplan, Necdet Başeğmez, Nursi Çeleğen, Ömer Şimşek, Ömer Vanlı, Rabia Akçakaya, Recep Altıntaş, Sadık Aydoğan, Sadık Candemir, Salih Çiçek, Salih Söylemez, Seddar Altıntaş, Seddar Büyükkömürcü, Selahattin Akcan, Selahattin Aslantaş, Selami Yetkinşekerci, Sema Diler, Semih Avcı, Serkan Gençarslan, Serpil Kavrak, Seyyit Mücahit Seyyid, Sibel Urfalı, Süleyman Çiçek, Şamil Tayyar, Şenel Savcı, Şükran Yılmaz, Şükrü Yüksel, Turan Hindi, Turgut Özal Yahlizade, Veli Kıyak, Yakup Yıldız, Yasin Dandan, Yaşar Kalkan, Yeliz Açgar ve Zihni Çakır'ın aday adaylığı başvurusu onaylanmıştı.

2018'DE AK PARTİ 8, DİĞER PARTİLER 6 VEKİL ÇIKARMIŞTI

Milletvekili sayısı 14 olan Gaziantep'ten hangi isimlerin YSK'ya sunulacak milletvekili aday listesine gireceği merakla bekleniyor. Bir önceki seçimde 2018 seçimlerinde Gaziantep'ten Ak Parti 8, CHP 2, MHP 2, İYİ Parti 1, HDP 1 milletvekili çıkarmıştı. 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimde siyasi partilerin Gaziantep'ten kaç vekil çıkaracağı ise 14 Mayıs gecesinde oy sayımı sonucunda netleşecek.