Gaziantep AK Parti milletvekili aday adaylarının mülakatlarını ise komisyon başkanlığını Vedat Temizöz'ün yapacağı Metin Külünk, Alaaddin Parlak, Ayten Aydık ve Samed Safa Kaya yapacak. Mülakata girecek aday adayları arasından belirlenen isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki üst komisyona sunulacak. AK Parti Gaziantep milletteki adayları 11 Nisan'da düzenlenecek aday tanıtım toplantısı ile duyurulacak.

AK PARTİ'DE MİLLETVEKİLİ MÜLAKAT KOMİSYONLARI BELLİ OLDU

AK Parti'de, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Milletvekili Seçimi için aday belirleme süreci başlıyor. Aday belirleme süreci kapsamında partide, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında üst komisyon ve onun altında 14 komisyon oluşturularak milletvekili aday adayları mülakata alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ve onayı ile kurulan 5 kişilik mülakat komisyonlarında 1 Genel Başkan Yardımcısı, MKYK üyesi ve parti yöneticileri bulunuyor. Gaziantep Milletvekili Mülakat Komisyonu ise Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, MKYK üyesi Metin Külünk, Alaattin Parlak, Ayten Aydın ve Samed Safa Kaya'dan oluştu. Bu komisyon Gaziantep'in yanı sıra Adana ve Şanlıurfa illerinin aday adaylarını da mülakata alacaklar.

FsOyZ-oXgAEu_E1

11 NİSAN'DA MİLLETVEKİLİ ADAY TANITIM TOPLANTISI YAPILACAK

AK Parti aday listelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyon son şeklini verecek. Üst komisyon, çalışmalarına 2 Nisan'da başlayacak. Listeler, 9 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacak. 11 Nisan'da da milletvekili aday tanıtım toplantısı yapılacak.

BEYANNAME 11 NİSAN'DA AÇIKLANACAK

AK Parti'nin seçim beyannamesi için de geri sayım başladı. Edinilen bilgiye göre; beyanname 11 Nisan'da aday tanıtım toplantısı ile açıklanacak. Yeniden revize edilen beyannamenin ilk ve en önemli başlığı ise deprem olacak. Beyannamede en çok önem verilen başlıklardan bir diğeri de ekonomi. AK Parti kurmayları, ekonomi başlığı üzerinde çalışıyor. Ekonomide atılacak yeni adımlar beyannamede tek tek anlatılacak.

ŞAMİL TAYYAR ANKARA KOMİSYONUNDA

Ak Parti'de hafta sonu 81 ilde yapılan milletvekili aday adaylığı temayül yoklamasının ardından milletvekili listelerini belirlemek için iller bazında mülakat komisyonları kurdu. mülakat komisyonları için Ak Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar'a önemli bir görev de verildi. Tayyar, Ankara mülakat komisyonunda görevlendirildi. Ankara 1. Bölge, 2. Bölge ve 3. Bölge aday adayları Tayyar'ın da yer aldığı komisyonda mülakata alınacaklar. Ankara komisyonunda Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MKYK üyesi Şamil Tayyar, Büşra Paker, Emine Yavuz Gözgeç ve Yusuf İbiş yer alıyor.

samil-tayyar-dan-50-1-elestirisi-racon-kesmeye-basladilar-1002521-5