Depremi hisseden vatandaşlar korkuya kapılarak sokaklara döküldü. Ardı ardına yaşanan depremler vatandaşları tedirgin ediyor.

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem, Çanakkale'nin Biga ilçesinden kaynaklandı ve çevre illerde hissedildi. Deprem sonrası yetkililer, saha çalışmalarına başladıklarını belirterek herhangi bir olumsuzluğun olmadığını duyurdular.

DEPREM ANI KISA SÜRELİ PANİĞE NEDEN OLDU

Deprem (1)-1

Marmara Denizi'nde bugün saat 16.09'da gerçekleşen deprem, AFAD tarafından 4.6 büyüklüğünde olarak kaydedildi. Özellikle İstanbul ve Tekirdağ'da hissedilen deprem, kısa süreli panik yarattı. Depremin merkezi olarak Çanakkale Biga ilçesi belirlendi.

SAHA TARAMALARI BAŞLATILDI

Deprem (2)

AFAD, depremin ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Çanakkale ilimizin Biga ilçesinde saat 16.09’da meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Deprem (3)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da deprem sonrasında bir açıklama yaparak, "Çanakkale Biga’da 4.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." şeklinde konuştu.

Muhabir: BAHRİ UÇAR