Kazanın yaşandığı yer henüz tespit edilemezken, Rus havacılık yetkilileri, Fransız yapımı Dassault Falcon 10 Jet model uçakta 6 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Havacılık otoriteleri, Hindistan'dan başlayan ve Afganistan'ın sınırındaki Bedahşan Eyaleti'nde trajik bir sona ulaşan bu charter seferi uçağının akıbetini belirleme amacıyla bölgede geniş kapsamlı arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, bölgenin engebeli arazisi ve Afganistan'ın en yüksek dağının bu bölgede yer alması, ekiplerin çalışmalarını zorlaştırıyor.

Afganistan'ın bu acı olaya sahne olan Bedahşan Eyaleti, kurtarma ekipleri tarafından titizlikle taranıyor. Kazanın sebebini ve uçağın neden düştüğünü belirlemek için olay yerine yönlendirilen ekipler, enkazın bulunduğu bölgeyi tespit etmeye çalışıyor. Ancak şu an için uçağın konumu belirlenememiş durumda.

Dassault Falcon 10 Jet model uçağın düşüşü, bölgede endişe yaratırken, aynı zamanda kazanın neden kaynaklandığını anlamak adına başlatılan soruşturmanın da önemini vurguluyor. Kazanın ardından uçağın enkazının nerede olduğunu belirlemek ve mümkünse hayatta kalan olup olmadığını tespit etmek için gerçekleştirilen çalışmalar, bölge halkını ve uluslararası toplumu yakından ilgilendiriyor.

Kaynak: TRT