CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik açıklamaları gündem olmuştu. Başarır’ın açıklamalarına AK Parti’den tepki yükseldi. AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Başarır’a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

YİNE SINIFTA KALDILAR

Fedaioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızı, ittifakımızı ve partimizi hedef alarak kendi iç karışıklıklarını maskeleyebileceğini zannetmek beyhude bir hayaldir. Söz hakkı buldukları her platformda hamaseti körükleyenler yine sınıfta kalmış; politik cehaletlerini tasdik etmiştir” dedi.

MİLLETİN ORTAK DEĞERLERİNE GÖLGE

“Siyasetin Dili Nezaket, Üslubu Ahlak Olmalıdır” diyen Fedaioğlu, “CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın son açıklamaları, siyasetin seviyesini düşüren ve toplumsal saygı sınırlarını aşan bir anlayışın yansımasıdır. Kullanılan ifadeler, demokratik rekabetin zarafetine değil; kutuplaştırıcı, nezaketten uzak bir dile hizmet etmektedir. Cumhuriyetimizin en yüksek makamlarına yönelik bu çirkin ve saygısız söylemler, eleştiri hakkının değil, nezaketsizliğin ifadesidir. Bu yaklaşım, siyasi nezaketi yok saymakla kalmayıp, milletimizin ortak değerlerine de gölge düşürmektedir.”

GERÇEK SİYASET FİKİRLE, HİZMETLE YAPILIR!

Fedaioğlu, “Bizler inanıyoruz ki, gerçek siyaset; fikirle, vizyonla ve hizmetle yapılır. Hakaretin, öfkenin ve kinin siyasette yeri yoktur. Milletimiz, kimlerin samimiyetle ülke için çalıştığını, kimlerin ise gündem oluşturmak uğruna seviyesizliğe sığındığını çok iyi bilmektedir. AK Parti olarak, siyasetin ahlakına, milletimizin vakarına ve Türkiye'nin demokratik olgunluğuna yakışan bir üslubu sürdürmeye devam edeceğiz. Siyaset; iftira ve çirkin dil değil, hizmet ve eser üretme yarışıdır.

Kaynak: Ayhan Duman