İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’de başlatmış olduğu insanlık dışı saldırı ve soykırım, tepkilere neden olmuştu. 2 yıldır devam eden yıkım ve kanlı saldırılar sonrası dünya kamuoyunun yoğun baskısı sonrası Gazze’de ateşkes sağlandı. İsrail’in insanlık dışı saldırıları sona ererken, AK Parti Grup Başkan vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’den Gazze’de kalıcı barışın sağlanması ile ilgili bir çağrı geldi.

DERİNDEN SEVİNDİRDİ

Gül, “Gazze’nin sevinci bizim sevincimiz, hüznü de bizim hüznümüzdür. Yıllar boyunca tarifi mümkün olmayan acılara direnen, soykırım, sürgün ve kıtlıkla mücadele eden Gazze’de ateşkesin sağlanması hepimizi derinden sevindirmiştir.”

BU SÜREÇ ÖZGÜR GAZZE’NİN MÜJDECİSİ OLUR

“Temennimiz, bu ateşkesin kalıcı bir barışın kapısını aralaması ve hiçbir şekilde ihlal edilmemesidir” diyen Gül, “Gazze’yi boşaltma ve ilhak etme planlarının akim kalması, direnişin, sabrın ve inancın zaferidir. Bu gelişme, özgürlüğün ve adaletin er ya da geç galip geleceğinin delilidir. Ateşkese giden süreçte, her platformda Gazze’nin sesi olan, mazlumların hamiliğini üstlenen ve bu noktaya gelinmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu gayretler de asla unutulmayacaktır. İnşallah bu süreç, Özgür Gazze’nin ve Özgür Mescid-i Aksa’nın müjdecisi olur” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Ayhan Duman