Umut Yılmaz, 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’den aday olarak Şehitkamil Belediye Başkanlığı görevine seçilmişti. Göreve geldiği ilk günden itibaren çalışmalarına başlayan Yılmaz, parti içi çekişmelerin hedefinde kalmıştı. Mart ayında partisinden ayrılacağının sinyalini veren Yılmaz, Nisan ayında partisinden istifa etmişti.
CHP’DEN İSTİFA ETTİ
Yılmaz’ın partisine yönelik sert eleştirilerde bulunarak istifa etmesi gündem olmuştu. Yılmaz’ın istifasının ardından CHP’li 10 meclis üyesi de partisinden istifa ederek bağımsızlar kervanına katılmıştı.
ROZETİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TAKTI
14 Ağustos’ta AK Parti’nin 24’üncü Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Başkan Umut Yılmaz ve 8 meclis üyesi AK Parti’ye katıldı. Yılmaz’a rozetini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.
YILMAZ İL BİNASINI ZİYARET EDECEK
Törenin ardından Ankara’da temaslarda bulunan Yılmaz, bugün Gaziantep’e gelecek. Havalimanında tören ile karşılanacağı öğrenilen Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek. Saat 17.30’da gerçekleşecek olan ziyarette Yılmaz, partililer ile bir araya gelecek.
İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, tüm teşkilat mensuplarını programa katılmaya davet etti.