Motorin fiyatlarına bu sefer 9 günde 3. zam yapılması planlanıyor. 29 Ocak Pazartesi gecesi itibariyle yürürlüğe girecek olan zam, sürücülerin yakıt masraflarını daha da artırabilir.

Yeni yılda birçok kalemin fiyatında artış yaşanırken, motorin fiyatları da bu artıştan nasibini alıyor. 29 Ocak Pazartesi gecesi itibariyle motorinin litre fiyatına 1 lira 38 kuruş daha zam gelmesi bekleniyor. Bu artışla birlikte motorin fiyatı 43 liraya kadar yükselecek.

9 Günde 3. Zam Yolda

Sürücülerin dikkatini çeken bu zamla birlikte İstanbul'da motorin litre fiyatı 41 lirayı aşacak, Türkiye'nin diğer bölgelerinde ise 43 liraya kadar çıkacak. Yeni yılın başından itibaren art arda gelen zamlar, benzinin 40 lirayı geçmesine ve mazot fiyatlarının 40-41 lira aralığına çıkmasına neden oldu.

Artan petrol fiyatları, dalgalanan döviz kurları ve vergilerdeki artışlar, akaryakıt fiyatlarına sürekli yükseliş getiriyor. Yeni zamla birlikte motorin fiyatları, sürücüleri daha fazla zorlayabilir.

Bu gelişmelerle birlikte, sürücülerin akaryakıt masraflarındaki artışın devam edip etmeyeceği merak konusu olurken, enerji piyasalarındaki dalgalanmaların dikkatle takip edilmesi gerekiyor.

Muhabir: MEHMET FENER