Almanya’da Türk’ün Bahçesine Düşen Göktaşı Servet Değerinde. Türk’ün Bahçesine Düşen Göktaşı Dünyanın Dört Bir Yanından Alıcı Buldu.

Göktaşı, Mars ve Jüpiter Arasından Geldi

Almanya’nın Schleswig-Holstein bölgesinde yaşayan Türk vatandaşı Mahmut Şahin, geçen yıl evinin bahçesine düşen göktaşı sayesinde zengin oldu. Şahin, göktaşını uzmanlara inceletti ve çok yüksek bir fiyata satmak üzere anlaştı.

Şahin, 25 Nisan 2023’te evinin bahçesine düşen 3.7 kilogram ağırlığındaki göktaşının Mars ve Jüpiter arasındaki bir göktaşı kuşağında bulunduğunu ve birkaç milyon kilometre seyahat ettiğini öğrendi. Göktaşının H tipi bir kondrit olduğunu ve metal oranının yüksek olduğunu belirten bilim insanları, bu taşın çok nadir ve değerli olduğunu söyledi.

Dünyanın Dört Bir Yanından Teklif Yağdı

Şahin, göktaşını satmak istediğini duyurduktan sonra dünyanın dört bir yanından teklifler aldığını anlattı. Almanya’nın Bild gazetesine konuşan Şahin, “Hindistan’dan, Katar’dan, ABD’den alıcılar çıktı. Açık artırmaya çıkarılması bile düşünüldü. Ancak biz Almanya’dan bir alıcıyla anlaştık. Sonuçlanmak üzere olan somut görüşmeler içindeyiz.” dedi.

Şahin, göktaşının fiyatını açıklamadı ancak 200 bin euronun üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Şahin, elde edeceği gelirle gayrimenkul alacağını ve taşın Almanya’da kalmasını istediğini söyledi. Şahin, “Bu ailem ve benim için önemliydi. Almanya’dan bir teklif almasaydık onu saklayacaktık.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi