Listede her plajı ayrı güzel olan en iyi plajların 8 tanesini bulabilirsiniz. Ayrıca listeyi hazırlarken seyahat planınızı belki ona göre yaparsınız diye plajları konumlarına göre batıdan doğuya doğru sıraladım. Her birinde keyifle yüzmeniz dileklerimle.
ANTALYA DENİZE GİRİLECEK YERLER- ANTALYA PLAJLARI
1) İNCEBOĞAZ HALK PLAJI, KAŞ
Kaş’taki Çukurbağ Yarımadası’nın en ince kısmında yer aldığı için bu ismi alan İnceboğaz Plajı, biri açık denize diğeri ise koya bakan iki plajdan oluşuyor.
Açık denize bakan plaj rüzgarlı ve dalgalı olabiliyor. Koya bakan kısımda ise pek dalga olmuyor, suyu daha ılık ve hemen derinleşmiyor. Dolayısıyla plajın bu kısmı çocuklu aileler tarafından daha çok tercih ediliyor.
Hem şehir merkezine yakın olduğu için hem de muhteşem manzarası sebebiyle çok fazla tercih edilen bir plaj. Merkezden 10 dakikalık bir yürüyüşle bu güzel plaja ulaşabilirsiniz. Ben öyle yapıp yoldaki doğal güzellikleri keşfetme fırsatı da bulmuştum.
Taşlı bir plaj olduğu için yanınıza deniz ayakkabınızı almayı unutmayın.
GİRİŞ VE ŞEZLONG ÜCRETLERİ:
Mavi bayraklı olan İnceboğaz Halk Plajı’nı kendi eşyalarınızı getirerek ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Bu kısımda dışarıdan yiyecek içecek getirmek serbest.
İnceboğaz Plajı’nda hizmet veren Çınar Beach’e giriş ücretsiz, belli bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. 2020 sezonunda 2 şezlong 1 şemsiye için 50 TL ödemeniz gerekiyor. Burada yemek yiyip içerseniz şezlong-şemsiye parası ödemenize gerek kalmıyor.
2) KAPUTAŞ PLAJI, KAŞ
Turkuaz renkli sularıyla Antalya’nın en güzel plajlarından biri olan Kaputaş Plajı, Kaş ve Kalkan arasındaki sahil yolunda bulunuyor.
Kaş’a 20 kilometre, Kalkan’a ise 7 kilometre uzaklığında olan bu sahile kendi aracınızla veya ilçelerden kalkan minibüsleri kullanarak ulaşabilirsiniz.
Antalya’nın en güzel plajlarından bir tanesi Kaputaş Plajı. Bu güzel plaj Kaputaş Kanyonu’nun denizle buluştuğu yerde bulunduğu için “Kanyonağzı Plajı” olarak da biliniyor.
Sit alanında yer alan ve mavi bayraklı olan Kaputaş Plajı, yol seviyesinin altında bulunuyor. Bu yüzden plaja erişmek için yaklaşık 190 basamak inmeniz gerekiyor. Sizlere tavsiyem merdivenlerden inmeden manzaranın tadını çıkarmanız. Hatta turkuaz renkli suların fotoğrafı en güzel bu kısımdan çekiliyor.
Denizin bu özel rengi plajda bulunan beyaza yakın renkli çakıl taşlarından geliyormuş.
Su çok hızlı bir şekilde derinleştiği için dikkatli olmanızda fayda var.
Plajın sahili kumla karışık olsa da biraz çakıllı. Denize girilen kısmı da taşlı olduğu için deniz ayakkabısı kullanmanızı öneririm.
Deniz suyu çok temiz ve berrak. Fakat dağlardan akan kaynak suyunun yer altından denizle birleşmesi yüzünden denizin suyu biraz serin.
Çok popüler bir yer olduğu için plaja erkenden gitmeniz iyi olacaktır.
GİRİŞ VE ŞEZLONG ÜCRETLERİ:
Kaş Belediyesi tarafından işletildiği için girişler ve duş kullanımı ücretsiz.
İsterseniz şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. 2 şezlong 1 şemsiye için 30 TL ödemeniz gerekiyor.
3) GÖKLİMAN PLAJI, FİNİKE
Finike merkeze 4 kilometre uzaklıkta bulunan Gökliman Plajı, Antalya’nın mavi bayraklı plajlarından.
Görmenizi tavsiye ettiğim güzel bir koy olan Andrea Doria’dan bir yarım ada ile ayrılan bu plaj antik zamanlarda liman olarak kullanılıyormuş.
Denizi çok temiz ve berrak olsa da çakıllı bir plaja sahip. Burası sakin bir tatil yapmak isteyenlerin uğrak noktası.
Suyu biraz soğuk olan Gökliman Plajı’nda Mendikli isminde ufak bir koy bulunuyor. Bu şirin koyda amatör balıkçıları avlanırken görürseniz şaşırmayın.
Finike Belediye Binası önünden Gökliman Koyu‘na giden servisler yer alıyor. Dönüş için de Gökliman Plajı’ndan kalkan bu servisleri kullanabilirsiniz.
GİRİŞ VE ŞEZLONG ÜCRETLERİ:
İşletmesi Finike Belediyesi tarafından yapılan plajın giriş ücreti şezlong ve şemsiye dahil 10 TL.
Tesiste tuvalet, sıcak duș, büfe, otopark ve mescit bulunuyor.
4) OLİMPOS (OLYMPOS) PLAJI, KUMLUCA
Kumluca’nın Yazır Köyü Olimpos mevkisinde yer alan bu plaj, aynı zamanda Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı’nın bir parçası.
Olimpos Plajı, doğanın içinde huzurlu bir yer. Birinci derecede sit alanı olduğu için şezlong ya da şemsiye temin edebileceğiniz bir işletme bulunmuyor. Bu yüzden kendi malzemelerinizle gelin mutlaka, yoksa zamanında benim yaptığım gibi taşların gölgesinde oturmak zorunda kalabilirsiniz.
“Yüksek dağ” anlamına gelen Olimpos çakıllı bir plaja sahip. Normalde ılık bir suyu olan denizde plaja yakın bir yerden çıkan kaynak suyu sayesinde ara ara soğuk su dalgaları ile karşılaşabilirsiniz.
Plajın sol tarafına doğru yürürseniz Çıralı Plajı ile birleşme yerini görebilirsiniz. Bu iki plaj da Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olduğu için sizlerden sahilde dikkatli davranmanızı rica ediyorum.
GİRİŞ VE ŞEZLONG ÜCRETLERİ:
Olimpos Örenyeri’nin içinden geçerek ulaşabileceğiniz Olimpos Plajı’nın giriş ücreti 30 TL, fakat Müze Kart’ınız varsa bu güzel antik kente ve plaja ücretsiz olarak girebilirsiniz.
5) ADRASAN PLAJI, KUMLUCA
Rumca’da belde anlamına gelen Adrasan’ın eski ismi Çavuşköy’müş. Bu güzel sahil Kumluca merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
Adrasan Plajı, 2 kilometrelik çok uzun bir kumsala sahip. Bulunduğu koyun çevresi çam ağaçlarıyla örtülü olduğundan bu güzel yerde doğa ile iç içe olabilirsiniz.
Adrasan, gün doğumunu izlemek için muhteşem bir yer.
Aynı zamanda sit alanı olan bu plaj dalış için de çok uygun.
Buradan kalkan gezi tekneleri ile yakınlarda bulunan Olimpos, Çıralı, Ceneviz koylarını keşfedebilirsiniz.
GİRİŞ VE ŞEZLONG ÜCRETLERİ:
Kumluca Belediyesi tarafından işletilen Adrasan Plajı’nın girişi ücretsiz.
Şemsiye kiralamak için 5 TL, şezlong içinse 10 TL ödemeniz gerekiyor.
6) ATATÜRK PARKI HALK PLAJI (BELDİBİ PLAJI), KEMER
Kemer’e 18 kilometre uzaklıkta yer alan Atatürk Parkı Halk Plajı mavi bayrağa sahip.
Beldibi’nin denizi çok temiz ama biraz taşlı olduğu için deniz ayakkabısı kullanmanız iyi olacaktır. 200 metre uzunluğundaki kumsalında keyifle yürüyüş yapabilirsiniz.
Ayrıca bu güzel plajda yapılan su sporları aktivitelerine katılabilirsiniz. Bu etkinliklerin başında su kayağı, deniz paraşütü (parasailing) ve dalış (scuba diving) geliyor.
GİRİŞ VE ŞEZLONG ÜCRETLERİ:
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Beldibi Halk Plajı’nın girişi ücretsiz.
İhtiyacınız olursa şezlong (10 TL) ve şemsiye (5 TL) kiralayabilirsiniz.
Plajda duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi alanlar mevcut.
7) PHASELİS PLAJLARI, KEMER
Olimpos gibi Phaselis Plajları da antik kentin içerisinde yer alıyor.
Kemer’e 16 kilometre uzaklıktaki bu plajlar Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırlarının içinde. Bu güzel tarihi şehirdeki güney, merkez ve kuzey liman bölümlerinde denize girebilirsiniz.
Hem antik kenti gezme hem de denize girme fırsatı sunan Phaselis eşsiz bir tatil yeri.
GİRİŞ VE ŞEZLONG ÜCRETLERİ:
Phaselis Plajları, antik kentin içerisinde bulunduğu için giriş ücreti 45 TL. Fakat Müze Kart’ınız varsa bu muhteşem plajları yılda iki kez ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.
Phaselis’te şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz bir yer bulunmuyor. Fakat çam ve sedir ağaçlarının gölgesinde dinlenebilir ve piknik yapabilirsiniz.
8) KONYAALTI PLAJI
Konyaaltı ilçe merkezine çok yakın bir konumda bulunan konyaaltı plajı, ilçeye bağlı Altınkum Mevkii’nde yer almaktadır. Bölgenin en ünlü plajı olan Konyaaltı Plajı’na ulaşımlar yürüyerek, özel araç veya şehir içi minibüsler ile yapılabilmektedir.
Yaklaşık 7,5 kilometre uzunluğa sahip olan plajın 1500 metrelik bölümü ücretsiz halk plajı olarak kullanılabilmektedir. Üzerinde pek çok tesisin hizmet verdiği plajın kumları oldukça incedir. Yer yer çakıl taşlarının da bulunduğu plajın denizi ise sığdır. Plaj aynı zamanda Mavi Bayrak sahibidir. İçerisinde duş, giyinme kabini ve tuvalet gibi ihtiyaçların giderilebileceği imkanlar da bulunan plaj çevresinde restoran, bar ve büfe gibi yiyecek - içecek ürünlerine dair satışlar da yapılmaktadır.