Antep fıstığı, Gaziantep mutfağının incisi olarak bilinir. Bu lezzetli makarna tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. İşte Antep fıstıklı ve kremalı makarna tarifi:

Malzemeler:

1 paket ıspanaklı makarna

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Sos İçin:

1 adet soğan

100 gr beyaz peynir

3 yemek kaşığı krema

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı nişasta

15 dal maydanoz

Karabiber

Tuz

Üzeri İçin:

Antep fıstığı

Tarif:

Büyük bir makarna tenceresinde suyu kaynatın. Tuz ve zeytinyağı ekledikten sonra makarnayı koyup ara sıra karıştırarak 10 dakika kaynatın.

Makarnayı süzün ve tencereye zeytinyağını ilave edin. Süzdüğünüz makarnayı tencereye alıp yağ ile çevirin.

Sosu hazırlamak için bir tavada zeytinyağı ile ince doğradığınız soğanı 2 dakika pişirin. Altını kapatın ve peyniri ve kremayı ekleyip karıştırın.

Nişastayı az suyla açın ve sosa ekleyin. 1-2 taşım kaynatın, ardından altını kapatın ve tuz ile karabiberle tatlandırın.

İnce kıydığınız maydanozu ekleyin ve makarnayı bu sosla harmanlayın.

Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Bu nefis makarna tarifi, özellikle Antep fıstığı sevenler için harika bir seçenek. Afiyet olsun!

Muhabir: MEHMET FENER