2023-2024 AÖL 1. dönem sınav sonuçlarının tamamlanmasının ardından, öğrenciler ve veliler sonuçların açıklanacağı tarih konusunda bilgi arayışına geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuru ile AÖL sınav sonuçları için belirlenen tarih netleşti. Peki, AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

MEB'in yayımladığı 2023-2024 AÖL takvimine göre, AÖL sınav sonuçları 24 Ocak 2024 Çarşamba günü öğle saatlerinde açıklanacak. Bu tarih öğrenciler arasında büyük bir merakla beklenirken, sonuçların aolweb.meb.gov.tr adresinden erişilebileceği bildirildi. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını sorgulayabilecekler.

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Aöl Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, sınav sonuçlarının aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx adresi üzerinden de öğrenilebileceği belirtildi. Bu sayede öğrenciler, hem aolweb.meb.gov.tr hem de aionet.meb.gov.tr adresleri aracılığıyla T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuç bilgilerini kolayca görüntüleyebilecekler.

AÖL Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

AÖL sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin yeni döneme dair planları şekillenmeye başlayacak. Bu süreçte öğrencilere başarılar dilerken, sonuçların öğrencilerin emeklerini yansıtması ve gelecekleri için olumlu bir adım olması temennisiyle bekleniyor.

Muhabir: MEHMET FENER