Mamak Belediye Başkanlığı için aday gösterilen isim ise Dr. Asım Balcı oldu. Peki, Asım Balcı kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?

Asım Balcı, 1971 yılında Çorum Osmancık'ta dünyaya geldi. Siyasete olan ilgisiyle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1992 yılında mezun oldu. Akademik kariyerine yüksek lisans eğitimi ile devam eden Balcı, ABD'deki University of Kentucky'de eğitim aldı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde doktora çalışmalarını tamamlayan Asım Balcı, ardından Muğla Üniversitesi İİBF'de Yardımcı Doçent olarak görev aldı. Sağlık Bakanlığı'nda bakan danışmanı olarak sağlık reformu ve yeniden yapılanma projelerinde aktif rol üstlendi.

Doç. Dr. Asım Balcı, Selçuk Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptıktan sonra Ulaştırma Bakanlığı TÜRKSAT'ta e-Devlet sistemine entegrasyon ve dijital dönüşüm konularında yöneticilik görevini üstlendi. Ankara Kalkınma Ajansı Kurucu Genel Sekreterliği döneminde bölgesel gelişme, yenilikçilik, teknolojiye dayalı katma değeri yüksek projelerde öncülük etti.

AK Parti Mamak İlçe Belediye Başkanı Adayı Asım Balcı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği gibi stratejik görevlerde bulunan Balcı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti Altındağ Belediye Başkanı olarak %64.4 oy oranıyla seçildi.

İyi düzeyde İngilizce bilen Asım Balcı, birçok AB projesinde yer aldı ve bilimsel yayınlarla akademik dünyada iz bıraktı. Geniş kapsamlı kariyeri, Mamak için AK Parti'nin güçlü adayı olarak dikkat çekiyor.

Muhabir: MEHMET FENER