Son dakika haberiyle gelen acı haber, sevenlerini derinden üzdü. İşte Bahar Öztan'ın hayatı ve kariyerine dair detaylar...

BAHAR ÖZTAN'IN HAYATI VE KARİYERİ

Bahar Öztan, 11 Ağustos 1962'de İskenderun'da doğdu ve İstanbul'da büyüdü. İlk kez Elidor Reklamı'yla ekranlara çıkan Öztan, birçok reklam filminde yer aldı. Ancak halk arasında "Gamzeli Güzel" olarak anılmaya başladığı dönem, fotoromanlarda yer almasıyla başladı. Çeşitli fotoromanlarda rol alarak büyük beğeni kazandı. Şaşkın Milyoner filmiyle sinema kariyerine adım atan Bahar Öztan, Yeşilçam'ın önemli isimlerinden biri haline geldi.

Öztan, sahne çalışmalarının yanı sıra Bülent Ersoy ve Seda Sayan gibi ünlülerle de çalışmalar yaptı. 1991 yılında Bodrum'da bir otel işletmeye başladı ve 1993'te evlendi. Amerika'ya gidip uzun bir süre orada yaşadıktan sonra İstanbul'a döndü. Oyunculuğa ara vermeden devam eden Öztan, birçok dizi ve filmde rol aldı.

KANSERLE MÜCADELE VE SON DAKİKA HABERİ

Uzun yıllardır kanserle mücadele eden Bahar Öztan, maalesef kolon kanseri nedeniyle 61 yaşında aramızdan ayrıldı. Yarın ikindi namazına müteakip Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Öztan'ın ölümüyle ilgili olarak oğlu tarafından yapılan açıklama, sevenlerini derinden üzdü. Ancak Bahar Öztan'ın enerjisi ve sanat aşkıyla dolu yaşamı, sevenlerini her zaman mutlu edecek anılarla dolu kalacak.

Muhabir: MEHMET FENER