Türkiye'nin enerji verimliliği ve günlük yaşamına etkilerini değerlendiren Bakan Bayraktar, yaz saati uygulamasının değişmeyeceğini açıkladı.

YAZ SAATİ UYGULAMASININ ETKİLERİ

Bakan Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan analizlere dayanarak, yaz saati uygulamasının enerji verimliliğine ve halkın günlük yaşamına etkilerini vurguladı. Analizler, yaz saati uygulamasının nüfusun gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına katkı sağladığını ve enerji tasarrufunu artırdığını ortaya koydu.

SABİT SAAT UYGULAMASI

Bayraktar, sabit saat uygulamasına geçişin, kaygı, stres ve depresyon gibi olumsuzlukların azalmasına katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, akşam mesai ve okul çıkışlarına denk gelen karanlık zaman diliminin azaltıldığını ve bu sayede daha büyük tasarruf sağlandığını ifade etti.

Şahinbey temizlik videosuyla gündem oldu Şahinbey temizlik videosuyla gündem oldu

GEÇMİŞE YÖNELİK DEĞERLENDİRME

Bakan Bayraktar, 2016'da başlayan yaz saati uygulamasının, enerji tasarrufu ve ekonomik getiriler açısından oldukça olumlu sonuçlar verdiğini vurguladı. Bu süreçte yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandığını ve mevcut uygulamanın değiştirilmesine yönelik bir çalışma olmadığını belirtti.

Muhabir: MEHMET FENER