Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi sosyal medya hesabı üzerinden büyük bir istihdam müjdesi verdi. Bakan Koca, Şubat ayında Sağlık Bakanlığı’na 35 bin yeni çalışanın katılacağını duyurdu.

YENİ İŞ İMKÂNLARI KAPIDA

Yeni İş İmkânları Kapıda

Bakan Koca’nın açıklamasına göre, bu yeni iş imkânları arasında 15 bin hemşire ve 8 bin sürekli işçi pozisyonu bulunuyor. Bakan Koca, “Bakanlığımıza gelecek ay itibarıyla 15 bini hemşire, 8 bini sürekli işçi olmak üzere, çeşitli branşlarda 35 bin yeni çalışma arkadaşı geliyor.” dedi.

PERSONEL ALIMI BRANŞ DAĞILIMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Personel alımına dair branş dağılımı, ÖSYM tarafından paylaşılacak olan kılavuz ile belli olacak. Bakan Koca, bu konuda “Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA’DAN PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI!

Bakan Koca’dan personel alımı açıklaması!  Bakan Koca, personel alımına dair detayları paylaştı: “Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. 35 bin yeni çalışma arkadaşımız aramıza katılacak. Gerek mevcut sağlık hizmetlerinin etkin olarak sürdürülebilmesi açısından gerekse yeni açılan hastanelerimizin personel ihtiyacı açısından 35 bin yeni istihdam gücümüze güç katacak. Takvim bugün (pazartesi) itibariyle başladı. Personel alımı bugün (pazartesi) imzalandı. Kılavuzu bu hafta ÖSYM’ye göndermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi alımlarda mülakat yok. Tüm adaylar eşit koşullarda yarışacaklar. 15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak. Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz. Zannediyorum bir hafta içinde yetiştirebileceğiz. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Editör: Aylin Cıkcık