Osmaniye'de deprem konutları kura ve anahtar teslim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 307 bin konutun inşaatının devam ettiğini ve 75 bin konutun birkaç ay içinde teslim edileceğini açıkladı.

Bakan Özhaseki, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu ve 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yüzyılın en büyük felaketi olduğunu söyledi. Depremden sonra arama kurtarma, çadır ve konteyner kent kurma gibi çalışmalardan sonra 307 bin konutun inşasına başlandığını belirten Özhaseki, şu anda 75 bin konutun tamamlanma aşamasında olduğunu ve birkaç ay içinde hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

50 BİN KÖY EVİ YAPILIYOR

Özhaseki, 50 bin köy evi de yapıldığını ve çelikten yapılan bu evlerin 9 şiddetinde bile depreme dayanıklı olduğunu söyledi. Her ay 10-15 bin konutun teslim edileceğini vurgulayan Özhaseki, depremzede vatandaşların tamamı evlerine oturana kadar çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

YERİNDE DÖNÜŞÜME 256 BİN MÜRACAAT

Bakan Özhaseki, "Komşularımızdan ayrılmak istemiyoruz" diyen depremzedeler için "Yerinde Dönüşüm Projesi" başlatıldığını ve bu projeye 256 bin kişinin müracaat ettiğini söyledi. Projeye katılanlara hibe ve kredi desteği verileceğini belirten Özhaseki, Osmaniye'de de 11 bin 236 hak sahibi olduğunu ve bu ay bin 600 konutun teslim edileceğini açıkladı.

OSMANİYE'YE 4 MİLYAR LİRA YATIRIM

Özhaseki, Osmaniye'nin su şebekeleri, kanalları ve arıtma sisteminin yeniden sıfırdan inşa edileceğini ve buraya 4 milyar lira yatırım yapılacağını söyledi.

Törende, bin 976 konutun hak sahiplerine anahtarları teslim edildi.

Kaynak: İHA